Kanāda nosūta uz Baltijas jūru fregati “Charlottetown”

NATO
LETA--UAWIRE

kuģis
Foto: Foto: nato.int

Kanāda nosūtījusi uz Baltijas jūru fregati "Charlottetown" dalībai NATO 1. pastāvīgā Jūras spēku grupā (SNMG1) operācijas “Reassurance” ietvaros, paziņojusi Kanādas Aizsardzības ministrija.

Kanāda nosūta uz Baltijas jūru fregati “Charlottetown”

""Charlottetown" nosūtīšana parāda Kanādas iesaistīšanos starptautiskajā drošībā un sadarbībā, piedaloties NATO atbalsta un atturēšanas pasākumos.

Šī ir otrā Kanādas jūras spēku kuģu dalība NATO 1.pastāvīgajā Jūras spēku grupā – pirms tam sešus mēnešus tajā piedalījās “St. John’s” fregate, kas atgriezās Halifaksas ostā šā gada 17.jūlijā.

""Charlottetown" lieliskā apkalpe parāda mūsu vadošo lomu uz pasaules skatuves, sniedzot svarīgu un noturīgu ieguldījumu NATO aktivitātēs Austrumu un Centrāleiropā," pavēstīja Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans.

Reaģējot uz Krievijas draudiem, pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Dalies ar šo ziņu