Falons: Krievijas agresija pret NATO palielinās

NATO
LETA-AP

Falons
Foto: Publicitātes foto

Krievijas agresija pret NATO palielinās un NATO bija visas tiesības vienoties par ātrās reaģēšanas spēku izveidi, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

Falons: Krievijas agresija pret NATO palielinās

Falons vizītē Rumānijā norādīja, ka pēdējo trīs gadu laikā Krievija ir okupējusi Krimu, draudējusi Baltijas valstīm un iejaukusies Rietumeiropas demokrātiskajos procesos ar propagandu un citiem līdzekļiem.

Viņš arī apsūdzēja Krieviju par agresiju Vidusjūras austrumu reģionā un Sīrijas konflikta pagarināšanu, piebilstot, ka sevišķi pieaug draudi NATO dienvidaustrumiem.

Viesojoties Rumānijā, Falons uzsvēra, ka Lielbritānija, kas izstāsies no Eiropas Savienības (ES), paliek uzticīga Eiropas drošībai.

Tāpat ministrs  pauda atzinības vārdus rumāņu un britu pilotiem par Melnās jūras reģiona aizsargāšanu pret Krievijas agresijas draudiem.

Mihaila Kogelničanu vārdā nosauktajā aviobāzē Rumānijas austrumos Falons tikās ar pilotiem un tehniķiem, kas apkalpo karalisko gaisa spēku iznīcinātājus "Typhoon", stiprinot NATO drošību Melnās jūras reģionā.

Falons uzslavēja pilotu "satriecošās prasmes", izsakot pateicību tiem, kuri "negurstoši strādā Melnās jūras debesu aizsardzībai pret pastāvošajiem Krievijas agresijas draudiem".

Viņš aviobāzes apmeklējumu izmantoja, lai vēlreiz apliecinātu Lielbritānijas atbalstu NATO, to nodēvējot par "mūsu aizsardzības pamatu".

Dalies ar šo ziņu