NATO Militārās komitejas laikā atzinīgi novērtē Latvijas ieguldījumu aizsardzības spēju stiprināšanā

NATO
Sargs.lv
8CCF6D49540B4607B2EB71E82976E30F.jpg

17. maijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš piedalījās NATO Militārās komitejas sanāksmēs Briselē, Beļģijā, kur divpusējās tikšanās laikā ar ASV štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Džozefu Danfordu pārrunāja aktuālos sadarbības jautājumus aizsardzības jomā.

NATO Militārās komitejas laikā atzinīgi novērtē Latvijas ieguldījumu aizsardzības spēju stiprināšanā

Ģenerālis Dž. Danfords atzinīgi novērtēja Latvijas karavīru ieguldījumu starptautiskajās operācijās Afganistānā un Irākā, kā arī izteica atbalstu straujajai Nacionālo bruņoto spēku attīstībai un atzinīgi novērtēja pēdējos gados sasniegto Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Ģenerālis Dž. Danfords sarunā ar ģenerālmajoru L.Kalniņu apstiprināja, ka ASV arī turpmāk sniegs atbalstu Latvijai aizsardzības jomā.

Ģenerālmajors L.Kalniņš apliecināja, ka Latvija turpinās sniegt ieguldījumu starptautiskajās operācijās un pauda stingru atbalstu nepieciešamībai turpināt militāro spēju attīstību un sadarbību ar NATO partneriem. “Vienmēr esmu uzskatījis, ka ASV ir mūsu galvenais partneris, lai realizētu atturēšanas politiku. Tikai kopā mēs varam nodrošināt labāku dzīvi mūsu sabiedrībai un pārliecību par drošību,” uzsver ģenerālmajors L.Kalniņš. 

NATO Militārās komitejas sanāksmē bruņoto spēku komandieri pārrunāja NATO lielāku iesaisti cīņā pret terorismu, stabilitātes veicināšanas pasākumus, NATO vadītās apmācību misijas “Resolute Support” nākotni un apņemšanos turpināt atbalsta sniegšanu Afganistānai, kā arī ar jūnijā gaidāmo NATO ministru sanāksmi saistītus jautājumus.

Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

Dalies ar šo ziņu