Svinīgā pasākumā pasniedz NATO Labdarības tirdziņa čekus un pateicas uzņēmējiem

Sabiedrība
Sargs.lv
E3BF8CA9F7184A4A8D071FC4952AF4B9.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

29. martā Aizsardzības ministrijā norisinājās NATO Labdarības tirdziņa svinīgais pasākums, kura laikā tiks pasniegti čeki diviem atbalstu ieguvušajiem labdarības projektiem no Latvijas.

Svinīgā pasākumā pasniedz NATO Labdarības tirdziņa čekus un pateicas uzņēmējiem

Pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš, kā arī Latvijas militārais pārstāvis NATO un ES ģenerālmajors Juris Zeibārts ar kundzi Irīnu Zeibārti.

Aizsardzības ministrs pasniedza čeku par 6970 eiro Zantes Ģimenes krīzes centram bērnu rotaļu laukuma paplašināšanai un čeku par 6331 eiro – Liepājas Reģionālas slimnīcas fondam priekšlaicīgi dzimušo bērnu dzirdes pārbaudes aparāta iegādei.

Tāpat R.Bergmanis pateicās uzņēmējiem, kuri ar savām precēm atbalstīja nacionālo stendu NATO Labdarības tirdziņā, vienlaikus arī nesot Latvijas vārdu pasaulē: “Veicot labas lietas, mēs varam arī stāstīt par sevi, priecēt, iepazīstināt un tādā veidā arī iekšēji sajust pārliecību par sevi, ka mēs varam.”

Ministrs arī pateicās tirdziņa organizēšanā iesaistītajiem aizsardzības nozares pārstāvjiem un atzina, ka labdarība un aizsardzības joma ir cieši saistītas, jo karavīra sūtība ir aizstāvēt un palīdzēt: “Labdarībai nav jāasociējas ar kādiem brīžiem kalendārā, par to nav jādomā tikai Ziemassvētku laikā. Labie darbi, es domāju, ir jādara ik dienas, un tas dod gandarījumu, ko citādi nevar iegūt.”

Nacionālo bruņoto spēku komandieris pauda gandarījumu par NATO labdarības tirdziņa atbalstītāju, uzņēmēju, skaita pieaugumu un apliecināja bruņoto spēku gatavību arī turpmāk piedalīties šajā un citos labdarības projektos, lai kopā veidotu stipru Latvijas valsti un stipru sabiedrību.

Savukārt ģenerālmajors Juris Zeibārts uzsvēra, ka projekta īstenošanā liela nozīme bija labajam komandas darbam Latvijā un Beļģijā un pateicās katram, kas tajā iesaistījās: “Galvenais ir griba, spēja dot, nevis daudzums. Jūs esat mūsu bagātība!”

Briselē savāktie līdzekļi ik gadu tiek sadalīti labdarības projektiem. 2016. gadā NATO Labdarības tirdziņā iegūtos līdzekļus paredzēts piešķirt sešiem labdarības projektiem Beļģijā un 25 starptautiskiem labdarības projektiem.

Šis labdarības tirdziņš notika 2016. gada 19. un 20. novembrī, un tajā piedalījās 41 valsts. Kopumā tika iegūti 206 535 eiro, no kuriem Latvijas produktu un produkcijas stendi pienesa 5900 eiro un 445 eiro – loterijas biļešu realizācija.

NATO Labdarības tirdziņā Briselē Latvija piedalās no 2004. gada, piedāvājot tradicionālos produktus – Latvijas rupjmaizi, piparkūkas, cepumus, konfektes, sukādes, biezpiena sieriņus, alu, balzāmu, koka rotaļlietas, keramiku un lina izstrādājumus. Savukārt ar Latvijas viesnīcu īpašnieku atbalstu Latvija jau ceturto gadu pēc kārtas kā īpašu balvu NATO Labdarības tirdziņa loterijai piedāvāja iespēju divām personām divas naktis pavadīt viesnīcās.

2016. gada NATO Labdarības tirdziņu atbalstīja SIA “Liepkalni”, z/s “Kalnakraučas” maiznīca “Imanta”, SIA “Skrīveru Saldumi”, SIA “Dimdiņi”, Latvijas Biškopības biedrība, AS “Cēsu Alus”, SIA “Cido Grupa” “Lāčplēša” alus darītava, SIA “Alus Nams” alus darītava “Brālis”, SIA “Užavas Alus”, AS “Latvijas Balzams”, SIA “Rīgas Piensaimnieks”, AS “LIDO”, SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums “Nākotne””, SIA “Orkla Foods Latvija” ražotne “Spilva”, SIA “Rāmkalni Serviss”, AS “Brīvais Vilnis”, SIA “Field and Forest”, SIA “Durbes Veltes”, SIA “Liepājas Kafijas Fabrika”, SIA “Hansa Gold AM”, SIA “Stenders”, SIA “Vaidava Ceramics”, SIA “Baltic Candles Ltd.”, “Live Rīga” Rīgas Tūrisma attīstības birojs, viesnīcas “Radisson BLU Hotel Latvija”, “Port Hotel”, “Albert Hotel”, “Hotel Neiburgs”, AS “Dzintars”, SIA “Zoovilla”, SIA “Paperella”, SIA “Very Berry”, SIA “Vecpāpani”, SIA “Rosība”, SIA “Mai-Šoko”, AS “Rīgas Centrāltirgus, amatnieki Iveta Līdere, Ilze Roštoka un Ādolfs Šudeiķis, Dagnija Martinsone un Beļģijas latviešu deju kopa, NBS virskapelāns Elmārs Pļaviņš, NBS Apvienotā štāba Administratīvās daļas priekšniece majore Aiva Kairiša, vairāki Zemessardzes bataljoni un NBS Nodrošinājuma pavēlniecības Auto nodrošinājuma centra autovadītāji.

NATO Labdarības tirdziņš tiek organizēts jau kopš 1968. gada ar mērķi vākt līdzekļus labdarības projektiem, pārdodot uzņēmēju ziedotās preces.

Dalies ar šo ziņu