Stoltenbergs: Gan Tramps, gan NATO vēlas dialogu ar Krieviju

NATO
LETA-AFP

Stoltenbergs
Foto: Foto: nato.int

ASV prezidents Donalds Tramps un NATO ir vienisprātis, ka nepieciešams dialogs ar Krieviju no spēka pozīcijām, otrdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Stoltenbergs: Gan Tramps, gan NATO vēlas dialogu ar Krieviju

Tramps ir radījis satraukumu Eiropā ar savu salīdzinoši draudzīgo nostāju pret Krieviju un izteikumiem, ka NATO esot novecojusi organizācija, kas rada netaisnu slogu ASV nodokļu maksātājiem.

Bet Stoltenbergs izteicās, ka telefonsarunās ar Trampu un ASV aizsardzības ministru Džeimsu Matisu guvis apstiprinājumu, ka ASV joprojām ir uzticīgas savām saistībām NATO.

"Jaunās administrācijas vēsts ir, ka arī viņi vēlas dialogu ar Krieviju, bet no spēka pozīcijām," žurnālistiem pēc sarunām ar Bulgārijas prezidentu Briselē paziņoja Stoltenbergs.

NATO pērnā gada jūlijā nolēma pastiprināt savu klātbūtni bloka austrumos, šādi reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā un Krimas okupāciju.

Tai pat laikā NATO vēlējās dialogu ar Krieviju, lai nodrošinātu caurredzamību un izvairītos no bīstamiem pārpratumiem pieaugošas spriedzes laikos.

Bulgārijas prezidents Rumens Radevs, kurš, kā uzskata, simpatizē Maskavai, uzsvēra faktu, ka savā pirmajā vizītē ārvalstīs, esot prezidenta amatā, izvēlējies apmeklēt NATO štābu Briselē.

"NATO joprojām ir ārkārtīgi nozīmīga organizācija (..), mēs atbalstām NATO centienus aizstāvēt un atvairīt draudus, un mēs ticam, ka Bulgārija ir daļa no šiem centieniem," paziņoja Radevs.

Iepriekš šomēnes Radevs izteicās, ka Tramps sniedz cerību uz attiecību uzlabošanos ar Krieviju.

Dalies ar šo ziņu