Spānija gatavojas vērienīgajām NATO mācībām "Trident Juncture"

Ārvalstīs
Pēc nato.int materiāliem

Spānija
Foto: Foto: nato.int

Karavīri, kas strādā 14 stundas dienā, pūšot spēcīgam vējam un saulei dedzinot… tā ir viena no iezīmēm, kas šobrīd raksturo Zaragozu Spānijā, kur tiek celta mācību „Trident Juncture” telšu pilsētiņa. Šeit atradīsies Apvienoto spēku štābs, kurā uzturēsies NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā personāls.

Spānija gatavojas vērienīgajām NATO mācībām "Trident Juncture"

Vērienīgākās mācības NATO mūsdienu vēsturē pieprasa līdzvērtīgi vērienīgu loģistikas atbalstu. Mācību atbalsta grupai līdz mācību sākumam jāuzceļ un jāiekārto telšu pilsētiņa, kam jābūt gatavai līdz septembra beigām. Lai sasniegtu šo uzdevumu, viss nepieciešamais ekipējums tika nogādāts Spānijā 392 konteineros jūlija beigās, un ap 120 karavīru no Austrijas, Vācijas un ASV iekārto štāba darba vietas.

„Plāns par to, kā tieši jāizskatās telšu pilsētiņai, kur būs NATO mācību štābs, tika apstiprināts jau pagājušā gada decembrī, bet, kas izskatījās viegli izdarāms uz papīra, izrādījās īsts izaicinājums dzīvē – asas vēja brāzmas, kas piepūš teltis kā buras, un 32 grādu karstums padara šo darbu ļoti izaicinošu,” stāsta darba grupas vadītājs leitnants Morisons. „Šādus izaicinājumus mēs nebijām gaidījuši, bet tie noteikti būs noderīgi NATO kā vērtīga pieredze.”

Arī citviet Spānijā, Itālijā un Portugālē norisinās sagatavošanās darbi mācībām „Trident Juncture”.

Vairāk nekā 650 karavīru no NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā veiks komandvadības uzdevumus, lai vadītu un koordinētu 36 000 karavīru lielās mācības.

Mācībās „Trident Juncture” iesaistīti vairāk nekā 36 000 karavīru no 30 sabiedroto un partnervalstīm. Mācības norisināsies Itālijā, Portugālē, Spānijā, kā arī Atlantijas okeānā un Vidusjūrā, Kanādā, Norvēģijā, Vācijā, Beļģijā un Nīderlandē.

„Trident Juncture” demonstrēs NATO mērķi būt nozīmīgam spēlētājam pasaules drošības arēnā un parādīs spējīgu, uz nākotnes attīstību orientētu Aliansi, kam ir spējas un prasmes stāties pretī mūsdienu un nākotnes draudiem. Vairāk nekā 12 starptautisko organizāciju, tai skaitā Eiropas Savienība, piedalīsies šajās mācībās, demonstrējot visaptverošo pieeju.

Dalies ar šo ziņu