NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja amatā stājies Čehijas ģenerālis Pāvels

NATO
Pēc nato.int materiāliem
Pavels
Foto: Foto: nato.int

26. jūnijā NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja amatā stājās Čehijas bruņoto spēku ģenerālis Petrs Pāvels (Petr Pavel), nomainot līdzšinējo priekšsēdētāju ģenerāli Knutu Bartelu (Knud Bartel) no Dānijas.

NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja amatā stājies Čehijas ģenerālis Pāvels

„Esmu pārliecināts, ka mana ievēlēšana šajā amatā atspoguļo visu Čehijas bruņoto spēku karavīru sniegumu, ko viņi pierādījuši visu šo 15 gadu laikā, pildot dienesta pienākumus kopā ar citu NATO valstu karavīriem,” uzsver ģenerālis Pāvels.

Savukārt ģenerālis Bartels novēlēja savam pēctecim panākumus šajā izaicinājumiem pilnajā darbā un sacīja: „Esmu pārliecināts, ka mans pēctecis, kam ir liela pieredze un plašas zināšanas par NATO procedūrām, darīs visu, lai Militārā komiteja būtu spēcīga un spētu reaģēt uz visiem izaicinājumiem.”

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ir NATO augstākais virsnieks un augstākā militārā runas persona Alianses militārajos jautājumos, kā arī militārais padomnieks NATO ģenerālsekretāram.

Ģenerālis Pāvels tika ievēlēts šajā amatā 2014. gada 20. septembrī; balsošanā piedalījās visu NATO dalībvalstu bruņoto spēku komandieri.

Ģenerālis Petrs Pāvels no 2012. līdz 2015. gadam bija Čehijas bruņoto spēku štāba priekšnieks un Čehijas Republikas valdības pirmais militārais padomnieks; dienestā kopš 1983. gada.

Militārās komitejas priekšsēdētāja amats tika izveidots 1963.gadā, kopš tā laika komiteju vadījuši 17 ģenerāļi no Vācijas (piecas reizes), Lielbritānijas (trīs reizes), Kanādas (divreiz), Norvēģijas (divreiz), Itālijas (divreiz), kā arī no Beļģijas, Nīderlandes un Dānijas.

Dalies ar šo ziņu