Akreditēts NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā

NATO
BNS
līguma parakstīšana
Foto: Foto: baltic-course.com

NATO Ziemeļatlantijas padome nolēmusi akreditēt NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru Rīgā.

Akreditēts NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā

Centra izveidi plānots pieminēt arī 4. un 5. septembrī notiekošajā NATO samitā Velsā.

Ziemeļatlantijas padome 1. septembrī pieņēma lēmumu Stratēģiskās komunikācijas centru akreditēt kā NATO izcilības centru (NATO Centre of Excellence). 1. jūlijā NATO Transformācijas pavēlniecībā Norfolkā (ASV) septiņas valstis – Latvija, Igaunija, Itālija, Lietuva, Polija, Apvienotā Karaliste un Vācija – parakstīja saprašanās memorandus, izveidojot starptautisko Stratēģiskās komunikācijas centru Rīgā.

Centrs kļuvis par NATO militāro struktūru un saskaņā ar Parīzes protokola 14. pantu tam piešķirts starptautiskas militārās organizācijas statuss. Jaunizveidotais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs pievienojas 19 citiem NATO akreditētiem centriem citās dalībvalstīs, tostarp Igaunijā un Lietuvā.

Centra uzdevumi ir veicināt stratēģiskās komunikācijas attīstību, kā arī sniegt ekspertīzi un atbalstu NATO šajā jomā. Centrs paredz izstrādāt rīcības plānus, organizēt apmācības un piedalīties NATO mācībās. Tas sniegs tiešu atbalstu stratēģiskās komunikācijas disciplīnās dalībvalstīm un NATO štābiem.

Stratēģiskās komunikācijas centrs kā nacionāla institūcija Rīgā strādā jau kopš ša gada 1.janvāra. Par tā direktoru Ministru kabinets iecēlis Latvijas diplomātu, vēstnieku Jāni Kārkliņu.

Dalies ar šo ziņu