NATO koordinācijas grupa: NATO darīs visu, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotāju drošību

NATO
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Turpinot vizīti Latvijā, NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa no 18. līdz un 20. jūnijam apmeklēja vairākas Nacionālo bruņoto spēku vienības.

NATO koordinācijas grupa: Latvijas iedzīvotāji var būt pārliecināti, ka NATO darīs visu, lai nodrošinātu viņu drošību

18. jūnijā NATO karavīri apmeklēja Sauszemes spēku kājnieku brigādi, bet 19. jūnijā - 1. Zemessardzes novada štābu Liepājā un Kājnieku skolu Alūksnē, kur tikās arī ar pašvaldības pārstāvjiem.

20. jūnijā delegācijas pārstāvji devās uz Daugavpili, lai apmeklētu Zemessardzes 34.artilērijas bataljonu un iepazītu tā uzdevumus, kā arī tikās ar Daugavpils domes vadību.

Latvijas iedzīvotāji un institūcijas var būt pārliecinātas, ka NATO darīs visu, lai nodrošinātu viņu drošību, tā šodien savas Latvijas vizītes gaitā Daugavpilī atzina NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupas vadītājs pulkvedis Hans Hofs.

"Šī mūsu vizīte Latvijā, kā arī militārās mācības "Saber Strike" NATO ir bijusi iespēja paust savu stingro nostāju sadarbībai ar partneriem, tostarp Latviju. Savukārt militārajās mācībās "Saber Strike" gūtās iemaņas būs iespējams izmantot turpmākajās mācībās un operācijās," norādīja Hofs.

Kā vēl vienu no misijas mērķiem pulkvedis minēja iespēju meklēt vietu militārajām mācībām ārpus Rīgas reģiona.

Hofs atzina, ka līdz šim misija bijusi veiksmīga, pateicoties labai militāro un civilo pārstāvju sadarbībai. Atzinīgi viņš novērtēja arī mācību, kurās piedalījās vairāk nekā 4500 karavīru no desmit valstīm, rezultātus.

"Ukrainas krīzes laikā esam centušies attīstīt sadarbību starp mūsu spēkiem, un NATO turpina strādāt pie drošības garantijas pasākumiem reģionā, paplašinot sadarbību starp sabiedroto valstīm. NATO uzmanīgi seko situācijas attīstībai Ukrainā un nepieciešamības gadījumā ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu," uzsvēra Hof

   

Vizītes Latvijas reģionos sniedz iespēju NATO koordinācijas grupai apmeklēt Nacionālo bruņoto spēku vienības un plašāk iepazīties ar to mērķiem un uzdevumiem, kā arī tikties ar vienību vadību, pārrunājot aktuālos drošības izaicinājumus un iesaisti dažādās militārās mācībās.

NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupas vadītājs pulkvedis Hans Hofs (Hans Houf) uzsver: „Koordinācijas grupas vizīte Latvijā ir viens no daudziem soļiem, lai sasniegtu NATO izvirzītos spēku savietojamības iniciatīvas (Connected Forces Initative) mērķus. Šis ir turpinājums jau iesāktajam darbam iepriekšējo gadu militārajās mācībās. Šīs komandas klātbūtne Latvijā apliecina NATO kolektīvās aizsardzības saistības.”

   

NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa Latvijā uzturas no 13. līdz 23. jūnijam, lai novērotu ASV Armijas Eiropā vadītās mācības „Saber Strike 2014”, gūstot pieredzi par operacionālo spēju un savietojamību starp sabiedrotajiem un partneriem. Vizītes laikā gūtie secinājumi tiks integrēti turpmākajos NATO plānos, mācībās un operācijās.

Dalies ar šo ziņu