Tehnisku iemeslu dēļ lidostā "Rīga" nolaižas gaisa telpas patruļlidmašīna "Mirage"

Sargs.lv

Tehnisku iemeslu dēļ lidostā "Rīga" nolaižas gaisa telpas patruļlidmašīna "Mirage"

21.maijā ap plkst.15:50 tehnisku iemeslu dēļ starptautiskajā lidostā "Rīga" bija spiesta nolaisties viena no NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm patrulējošā lidmašīna "Mirage F1 CR".

Nolaišanās notika bez starpgadījumiem, jo pilots ir sagatavots rīcībai šādās situācijās. Otrā lidmašīna sekmīgi atgriezās Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzē Šauļos.

Pirms incidenta Francijas Gaisa spēku iznīcinātāji veica plānotos treniņlidojumus.  

Francijas vienības vadība ir izvērtējusi situāciju un tuvākajā laikā nosūtīs uz lidostu "Rīga" tehnisko personālu apstākļu noskaidrošanai un radušos tehnisko problēmu novēršanai.

Uzreiz pēc nolaišanās Nacionālie bruņotie spēki ir nodrošinājuši Francijas Gaisa spēku iznīcinātāja "Mirage" apsardzi, kā arī uzsākuši koordinēt nepieciešamā atbalsta sniegšanu tehnisko problēmu novēršanai.

30.aprīlī oficiālā ceremonijā Lietuvas Gaisa spēku bāzē Šauļos Francija uz turpmākajiem četriem mēnešiem pārņēma NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operāciju no Dānijas.

Gaisa telpas patrulēšanas operācijā piedalās 80 Francijas karavīru ar četriem iznīcinātājiem "Mirage" F1 CR, kas Lietuvā ieradās no Francijas Gaisa spēku bāzes Mondemarsānā.

 

 

Dalies ar šo ziņu