Rīgā pārrunā Ziemeļvalstu-Baltijas valstu aizsardzības infrastruktūras aktualitātes

Nozares politika
Sargs.lv
Rīgā pārrunā Ziemeļvalstu-Baltijas valstu aizsardzības infrastruktūras aktualitātes
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

11. un 12. septembrī pirmo reizi Latvijā norisinājās ikgadējā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības infrastruktūras apsaimniekošanas organizāciju pārstāvju konference.

Rīgā pārrunā Ziemeļvalstu-Baltijas valstu aizsardzības infrastruktūras aktualitātes

Konferencē 81 pārstāvis no septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas un Norvēģijas, dalījās pieredzē par aizsardzības infrastruktūras uzturēšanu un attīstību.

Dalībnieki diskutēja par izaicinājumiem, nodrošinot strauju aizsardzības infrastruktūras attīstību atbilstoši NATO samitu lēmumiem, daudz plašāku sabiedroto spēku uzņemšanu un militārās mācības. Nekustamo īpašumu pārvaldībā un attīstības plānošanā kopējs izaicinājums ir digitālo risinājumu savietošana ar drošības prasībām, karavīru nodrošināšana ar sadzīves apstākļiem, tehnoloģiski komplicēto ēku uzturēšanas un apsaimniekošanas iekārtu apkalpošana.

Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs M.Staķis, atklājot konferenci, uzsvēra: “Valsts aizsardzības spējas ir atkarīgas no infrastruktūras, un tādejādi katra šajā konferencē pārstāvētā organizācija dod savu ieguldījumu savas valsts un mūsu kopējā drošībā”. 

Dānijas, Zviedrijas un Norvēģijas aizsardzības nekustamo īpašumu apsaimniekošanas organizācijas sadarbību uzsāka 1973. gadā. 1994. gadā tām pievienojās Somija . Baltijas valstis kā novērotājas piedalās jau kopš 2008. gada, bet 2015. gadā Latvija un Igaunija arī kļuva par pilntiesīgiem dalībniekiem.

Dalies ar šo ziņu