Pabriks: Cēsīs atklātā dienesta dzīvokļu ēka apliecina labo sadarbību ar pašvaldību

NBS
Sargs.lv
Pabriks
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

21. augustā Cēsīs notika Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas atjaunotās dienesta dzīvokļu ēkas atklāšanas ceremonija, kurā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks

Pabriks: Cēsīs atklātā dienesta dzīvokļu ēka apliecina labo sadarbību ar pašvaldību

“Mēs esam paveikuši nelielu soli, bet šis nelielais solis ir četru stāvu augstumā. [..] Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas armija attīstās un attīstība nenozīmē tikai ieroču iegādi un jaunu spēju iegūšanu, bet arī nodrošinājumu mūsu karavīriem, mūsu zemessargiem, mūsu instruktoriem. Šīs ēkas pieci dzīvokļi ir piešķirti mūsu karavīriem. Un šī ir ļoti kvalitatīva ēka,” norādīja A. Pabriks. 

“Šis ir apliecinājums, ka var būt ļoti laba sadarbība ar reģionālajiem būvniekiem no Valmieras un pašvaldību no Cēsīm. Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas armija nevar attīstīties un pildīt savus uzdevumus, ja nav labas sadarbības ar pašvaldībām. [..] Es ceru, ka turpināsim sadarbību ar Cēsīm kā vienu no priekšzīmīgākajām Latvijas un Vidzemes pilsētām. Un es ceru uz labu sadarbību ar citām pašvaldībām, veiksmīgi īstenojot šādus projektus par labu Latvijas bruņotajiem spēkiem un Latvijas tautai,” uzsvēra A. Pabriks.

Atjaunotā dzīvojamā ēka A.Kronvalda ielā 56 ir Aizsardzības ministrijas un Cēsu novada pašvaldības kopīpašums. Abas puses kopīgi piedalījās tā iepirkuma organizēšanā un līguma slēgšanā par dzīvojamās ēkas pārbūves būvprojekta izstrādi, būvdarbiem, autoratlīdzību, būvekspertīzi un citiem darbiem. Ēkas atjaunošanu par 1 751 455 eiro veica SIA “WOLTEC”. Aizsardzības ministrija no projekta kopējām izmaksām sedza 478 143 eiro. Dzīvojamā ēka ekspluatācijā tika nodota šī gada 2. augustā.

Aizsardzības ministrija Instruktoru skolā dienošu karavīru izmitināšanai atjaunotajā ēkā pārvalda piecus no kopskaitā 24 dzīvokļiem.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skola dibināta 2000. gadā, un tās galvenie uzdevumi ir nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku vienību instruktoriem un augstskolu studentiem iespēju iegūt militārajam dienestam nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju, paaugstināt karavīru kvalifikāciju un veikt pārkvalifikāciju, kā arī veicināt profesionālās izglītības kvalitātes nodrošināšanas sistēmas pilnveidi.

Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas komandiera amatu kopš 2017. gada augusta ieņem pulkvežleitnants Vasilijs Gračovs.

Dalies ar šo ziņu