Speciālo militāro tehniku varēs vadīt arī ar B kategorijas transportlīdzekļu vadītāja apliecību

Latvijā
Sargs.lv
66B42F54AAEA4FA7AD709CD0B7070627.jpg

Turpmāk speciālo militāro tehniku būs tiesīgs vadīt arī profesionālā dienesta karavīrs vai zemessargs, kuram piešķirta B kategorijas transportlīdzekļu vadītāja apliecība, paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kuri stājās spēkā šā gada 23. maijā.

Speciālo militāro tehniku varēs vadīt arī ar B kategorijas transportlīdzekļu vadītāja apliecību

Līdz šim karavīrs vai zemessargs speciālo militāro tehniku bija tiesīgs vadīt, ja viņam bija piešķirta TR1 vai TR2 kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība.

Ceļu satiksmes likumā arī noteikts, ka personas, kuras atrodas militārajā dienestā, var iegūt C, CE, D1 un D kategorijas vadītāja apliecību no 19 gadu vecuma. Šī vadītāja apliecība līdz noteiktā vecuma sasniegšanai dod tiesības vadīt tikai Nacionālo bruņoto spēku transportlīdzekļus.

Par speciālo militāro tehniku uzskata bruņutehniku, inženiertehniku un citu speciālu pašgājēja tehniku ar iekšdedzes motoru, ja tā nav būvēta uz automobiļa bāzes un pēc konstrukcijas ir paredzēta izmantošanai mācību kaujās un kaujas apstākļos. Savukārt par speciālo militāro transportlīdzekli  uzskata mehānisku transportlīdzekli, kas būvēts uz automobiļa bāzes, pēc konstrukcijas paredzēts izmantošanai mācību kaujas un kaujas apstākļos un reģistrēts normatīvajos aktos par transportlīdzekļu reģistrāciju noteiktajā kārtībā.

Speciālo militāro tehniku reģistrē un tās tehniskā stāvokļa kontroli nodrošina Nacionālie bruņotie spēki. Speciālajai militārajai tehnikai neveic valsts tehnisko apskati.

Dalies ar šo ziņu