Skolēni iepazīstas ar karavīra profesiju ikgadējā Skolēnu dienā

Sabiedrība
Sargs.lv
Skolēnu diena
Foto: Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

2. maijā Ādažu novadā, Kadagā, “Ūdensrožu parkā” norisinājās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes rīkotā Skolēnu diena

Skolēni iepazīstas ar karavīra profesiju ikgadējā Skolēnu dienā

“Ar šo pasākumu mēs vēlamies iepazīstināt gan lielos, gan mazos skolēnus ar karavīru profesiju, viņu uzdevumiem, kā arī iepazīstināt ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem, kas atrodas pie mums Ādažu bāzē,” norāda Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes pārstāve komandleitnante Iveta Bērziņa-Līce.

Šī gada Skolēnu dienā jauniešiem bija iespēja aktīvi pavadīt laiku āra apstākļos, uzzināt par dienesta iespējām Zemessardzē un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3.kājnieku bataljonā.

Lai skolēni interesantā veidā varētu iepazīties ar karavīra profesiju, tika izveidota divus kilometrus gara trase ar dažādām militārām stafetēm un uzdevumiem, kā arī bija iespēja apskatīt militāro tehniku un ekipējumu.

“Karavīram ir jābūt izturīgam, gudram, prasmīgam un apzinīgam. Karavīri aizsargā mūsu valsti un ir tās patrioti. Bez karavīriem mēs nebūtu brīva valsts,” iepazīstoties ar karavīra profesiju, stāsta piektās klases skolnieks Kristofers.

Savukārt pirmās klases skolniece Viktorija stāsta, ka karavīri rūpējas par cilvēkiem, lai viņiem būtu miers mājās, kā arī rūpējas par Latvijas drošību. Viktorija norāda, lai karavīri varētu aizsargāt Latviju, viņiem ir daudz jāmācās un jātrenējas mežos - savvaļā.

Skolēnu diena tradicionāli tiek rīkota divas reizes gadā, rudenī un pavasarī. Pasākumā tiek aicināti gan sākumskolas, gan pamatskolas skolēni, kā arī vidusskolu, profesionālo skolu un tehnikumu audzēkņi.

Dalies ar šo ziņu