Gaisa spēku un NATO kaujas grupas karavīri piedalās labdarības projektā

Sabiedrība
Štāba virsseržante Vija Krūma, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēki
C86073B8928946698386400794AD967A.jpg

6. aprīlī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri piedalījās Gaisa spēku organizētajā sporta pasākumā bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem ģimenes atbalsta centrā “Dzeguzīte”, Iršos, Kokneses novadā.

Gaisa spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri piedalās labdarības projektā “Dzeguzīte”

Sporta pasākumu apmeklēja arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieris pulkvežleitnants Filips Sovē (Philippe Sauvé) un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas virsseržants vecākais virsniekvietnieks Marko Rondo (Marco Rondeau).

Bērni kopā  ar karavīriem piedalījās dažādās sporta aktivitātēs: stafetēs, kustību rotaļās, sporta spēlēs, aktivitātēs pāros un komandās, un vismazākie dalībnieki lēkāja pa piepūšamām atrakcijām. Gaisa spēku karavīri par saziedotajiem līdzekļiem sporta pasākuma mazajiem un lielajiem dalībniekiem bija sarūpējuši mielastu. Savukārt NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri dalījās ar sauso pārtiku (MRE – Meal Ready to Eat), un dāvināja bērniem naģenes, futbola bumbas, zobu birstes un saldumus. Kaut arī pasākuma dalībnieki runāja vairākās valodās, visi sapratās lieliski!

Kopš 2017. gada novembra, kad tika uzsākts Gaisa spēku labdarības projekts “Dzeguzīte”, Gaisa spēki regulāri organizē sporta, militāras un patriotismu audzinošas aktivitātes, kuru laikā ģimenes atbalsta centra  “Dzeguzīte” bērni sporto, izglītojas un pavada laiku kopā ar karavīriem. Piemēram, 2018. gada vasarā ģimenes atbalsta centra “Dzeguzīte” bērni ciemojās Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē un 2018. gada 11. novembrī pie Brīvības pieminekļa vēroja militāro parādi un aizdedza svecītes pie sveču sienas.

Gaisa spēku labdarības projekta “Dzeguzīte” ietvaros Lielvārdes garnizona vienību, Gaisa spēku un Nodrošinājuma pavēlniecības 2. Reģionālā nodrošinājuma centra karavīri un civilie darbinieki ziedo apģērbu, apavus un citas saimniecībā noderīgas lietas, arī naudas līdzekļus. Kopumā viena gada laikā tika saziedoti 1320,63 EUR, par kuriem Gaisa spēki iegādājās ģimenes atbalsta centra “Dzeguzīte” bērniem ikdienā nepieciešamās lietas un kurus izmantoja, organizējot pasākumus bērniem.

Šī gada vasarā Gaisa spēki sadarbībā ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem ģimenes atbalsta centrā “Dzeguzīte” par saziedotajiem naudas līdzekļiem arī plāno veikt dušas telpu remontu un ierīkot ēdamistabu, aprīkotu ar virtuves mēbelēm un virtuves tehniku.

Dalies ar šo ziņu