Paraksta vienošanos par sadarbību ar AS "Latvijas valsts meži"

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
Sadarbība
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

13. decembrī Aizsardzības ministrijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks parakstīja vienošanos par sadarbību.

Paraksta vienošanos par sadarbību ar AS "Latvijas valsts meži"

Parakstītās vienošanās viens no uzdevumiem ir sekmēt militāro mācību nozari, vienlaicīgi respektējot vides prasības, mežsaimniecības intereses, rūpējoties par vides saglabāšanu un uzlabošanu.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants L.Kalniņš uzrunā pateicās par līdz šim bijušo sadarbību un norāda, ka parakstītā vienošanās ir solis uz tās stiprināšanu. “

Šodien ir zīmīgs notikums!

Mums ir ilgstoša un ļoti laba sadarbība ar akciju sabiedrību  “Latvijas valsts meži” un mēs uzskatām, ka tā ir ne tikai Latvijas valsts aizsardzības sistēmas atbalstītāja, bet arī tās dalībniece. Līdz šim mūsu sadarbība ir bijusi ļoti racionāla un normāla, bet tā bija arī decentralizēta un šis līgums mums sniedz iespēju sakārtot savstarpējo sadarbību, izmantojot gan akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži”, gan arī Nacionālo bruņoto spēku resursus. Es apsveicu mūs visus,” uzsvēra Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Arī mums, pat no vēstures izrietoši, šis ir ļoti nozīmīgs brīdis.

Gandrīz 200 gadus atpakaļ mežu nozare – mežsardze veidojās no militārās struktūras un ilgu laiku tā bija bruņoto spēku apakšstruktūrvienība, kas nodarbojās ar resursu sagādi un pārsvarā tieši militārām vajadzībām. Pat vēl nesenā pagātnē, vērojot mežsardzes formas tērpus, tajās varēja ievērot flotei raksturīgas atzīmes uz piedurknēm un tā pēctecība tika iznesta cauri gadu simtiem. Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ, pat nerunājot par akciju sabiedrību “Latvijas valsts meži”, bet mežu nozari kopumā, - pavisam neilgu laiku tika nodeklarēts, ka tās pamatuzdevums, pamat misija ir veidot sakoptu, pārtikušu un neatkarīgu  valsti. Līdz ar to, neskatoties uz to, ka mums vajadzētu, bet mēs esam gatavi paši uzņemties iniciatīvu, būt jums blakus, būt aiz jums un, ja vajadzīgs, būt pirms jums, lai jūs varētu izpildīt visos tos uzdevumus un tos izaicinājumus, kādi stāv Nacionālo bruņoto spēku priekšā. Mēs tiešām esam daļa no jums. Liels paldies jums par šo sadarbību,” uzrunā stāsta akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks.

Vienošanās mērķis ir nodrošināt, lai akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži”  un militāro mācību organizatorus saskaņot veicamās darbības pirms mācību rīkošanas.

Vienošanās par militāro mācību organizēšanu meža platībās paredz vienotu kārtību, kādā tiek saskaņota militāro mācību teritorija un veids, ņemot vērā mežu apsaimniekošanas, uzturēšanas un saglabāšanas intereses, kā arī vides prasības. Tāpat vienošanās nosaka, ka Nacionālie bruņotie spēki un akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" ir vienojušies par saskaņotām darbībām, lai nodrošinātu militārās mācības, ievērojot ierobežojumus darbībām mežā.

Dalies ar šo ziņu