VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs" atklāj lielformāta Latvijas karogu

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv
E2E7467A47944A72B7596EFC7A34A989.jpg

15. novembrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons piedalījās Latvijas lielformāta karoga atklāšanas pasākumā VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”, kura laikā svētku noskaņai piemērotu patriotisku mūziku izpildīja Zemessardzes orķestris.

Aizsardzības nozares pārstāvji piedalās lielformāta Latvijas karoga atklāšanā VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir izveidojusies laba sadarbība ar VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”, jo uzņēmums sniedza nozīmīgu atbalstu mobilizācijas vingrinājumā, kas notika no 20. augusta līdz 2. septembrim mācību “Namejs 2018” ietvaros.  VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs” mācību laikā nodrošināja autogreidera un treilera pakalpojumus.

Šī mobilizācijas vingrinājuma laikā pirmo reizi uzņēmējiem tika izsniegti atbilstoši normatīvajiem aktiem sagatavoti un apstiprināti mobilizācijas pieprasījumi ar konkrētiem uzdevumiem sniegt atbalstu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem apdraudējuma situācijā, kuru izpildi pārbaudīja mobilizācijas vingrinājuma laikā. Mobilizācijas vingrinājumā tika iesaistīti tikai tie uzņēmēji, kas brīvprātīgi piekrita piedalīties uzdevumu veikšanā, nodrošinot galvenokārt transportu un celtniecības tehniku.

Zemessardzes orķestris ir dibināts 2011. gada 1. novembrī, un tā galvenie uzdevumi ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī muzikālā noformējuma nodrošināšana Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremonijās un pasākumos. Zemessardzes orķestra priekšnieks un diriģents ir kapteinis Andis Karelis.

Dalies ar šo ziņu