Latvijā ieradušies ASV bruņoto spēku karavīri un bruņutehnika

Latvijā
Sargs.lv
Atlantic Resolve
Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros Latvijā ieradušies aptuveni 60 ASV 1. kavalērijas divīzijas 1. brigādes kaujas vienības un 8. kavalērijas pulka 2. bataljona karavīru un 8 ASV bruņoto spēku tanki “M1 Abrams”, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā.

Latvijā ieradušies ASV bruņoto spēku karavīri un bruņutehnika

8. novembrī ASV tanki “M1 Abrams” tika nogādāti Garkalnes dzelzceļa stacijā, kur pirmo reizi izmēģināja militārajām vajadzībām pielāgoto dzelzceļa infrastruktūru, kas ievērojami paplašinās Latvijas iespējas uzņemt ASV un sabiedroto spēkus, palielinās militāro mobilitāti, kā arī uzlabos ASV un NATO spēku sadarbību ar Latviju.

Pēc tam ASV bruņoto spēku karavīri un tehnika devās uz Ādažu bāzi, kur operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem, kā arī piedalīsies militārajās mācībās, uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Operācijas “Atlantic Resolve” mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā. Operācija tika uzsākta pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos.

Dalies ar šo ziņu