Turpmāk arī NBS būs nepieciešams saņemt radiofrekvenču spektru lietošanas atļaujas

NBS
LETA
Elektroniskie sakari

Turpmāk arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) radiofrekvenču spektru lietošanai būs nepieciešams saņemt atļaujas no VAS "Elektroniskie sakari", liecina valdības šodien apstiprinātie grozījumi ministru kabineta noteikumos par radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujām.

Turpmāk arī NBS būs nepieciešams saņemt radiofrekvenču spektru lietošanas atļaujas

Noteikumu grozījumu projektā skaidrots, ka, lai "Elektroniskie sakari" pārvaldītu radiofrekvenču spektru un nodrošinātu elektromagnētisko saderību sakaru komersantiem, tai ir nepieciešama pilnīga informācija par faktisko situāciju radiofrekvenču spektra izmantošanā.

Tāpat, saskaņā ar Elektronisko sakaru likumu, "Elektroniskajiem sakariem" ir uzdots Latvijai saistošos starptautiskajos līgumos un konvencijās noteiktajā kārtībā koordinēt un reģistrēt radiofrekvenču piešķīrumus.

Izmaiņas Ministru kabineta noteikumos paredz, ka NBS pirms jaunas radiofrekvenču spektra joslas lietošanas NBS būs jāiesniedz "Elektroniskajiem sakariem" pieprasījums par nepieciešamās atļaujas saņemšanu. Noteikumos arī iekļauta jauna sadaļa, kurā aprakstīta atļaujas saņemšanas kārtība.

Savukārt pieprasījumi par lietošanā jau esošiem radiofrekvenču spektriem NBS jāiesniedz līdz 2019.gada 31.decembrim. Saskaņā ar noteikumu grozījumiem, ka uz NBS attiecas arī nosacījumi par šo radiofrekvenču spektru lietošanas atļauju derīguma termiņiem.

Dalies ar šo ziņu