LDDK: Latvijā aktīvi jāvirzās uz vienotas politikas veidošanu valsts aizsardzības jomā

Nozares politika
LETA
LDDK
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Latvijā aktīvi jāvirzās uz vienotas politikas veidošanu valsts aizsardzības jomā visos līmeņos, aģentūrai LETA uzsvēra Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK).

LDDK: Latvijā aktīvi jāvirzās uz vienotas politikas veidošanu valsts aizsardzības jomā

LDDK  6.jūnijā tikās ar aizsardzības nozares pārstāvjiem, lai diskutētu par sadarbības iespējām un darba devēju iesaisti valsts aizsardzības īstenošanā.

Saskaņā ar LDDK pausto, darba devēji tikšanās laikā uzsvēra, ka būtiski jāpaātrina lēmumu pieņemšanas process krīzes gadījumos. Tāpat aktīvi jāvirzās uz vienotas politikas veidošanu valsts aizsardzības jomā visos līmeņos.

Tikšanās laikā darba devēji iepazinās ar valsts aizsardzības konceptu, kā arī Eiropas aizsardzības fonda finansējuma sniegtajām iespējām Latvijas aizsardzības industrijas attīstībai. Plaši tika diskutēts arī par aktuālajiem jautājumiem un priekšrocībām, nodarbinot zemessargus.

LDDK norāda, ka diskusiju ar aizsardzības nozari darba devēji uzsākuši, lai kopīgi piedalītos valsts drošības stiprināšanā.

Jau ziņots, ka aizsardzības nozares pārstāvju tikšanās ar LDDK mērķis bija veidot dialogu ar LDDK biedriem, lai veicinātu uzņēmēju izpratni par iespējām un veidiem, kā iesaistīties valsts aizsardzībā un drošības stiprināšanā.

Tāpat vēstīts, ka 2017.gada 19.decembrī Ministru kabineta sēdē apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par ekonomisko stimulu izstrādi uzņēmumiem, kas nodarbina zemessargus un rezerves karavīrus.

Lai nodrošinātu balansu starp valsts aizsardzības vajadzībām, darba devēju un darba ņēmēju interesēm, Aizsardzības ministrija sadarbībā ar citām ministrijām un LDDK sagatavoja priekšlikumus uzņēmēju motivēšanai, lai veicinātu viņu darbinieku regulāru dalību Zemessardzes mācībās.

Izvērtējot citu valstu pieredzi, ministrija uzsākusi darbu, lai komersantus iepazīstinātu ar nepieciešamo atbalstu zemessargiem un rezerves karavīriem, kā arī veicinātu to komersantu atpazīstamību, kuri atbalsta zemessargus un rezerves karavīrus, informējot sabiedrību par pozitīvajiem sadarbības piemēriem.

Aizsardzības ministrija kopā ar Finanšu ministriju turpina diskutēt par piemērotākajiem ekonomiskajiem risinājumiem komersantu motivēšanā. Papildus plānots organizēt sabiedrības informēšanas un izglītošanas pasākumus.

Dalies ar šo ziņu