Aizsardzības nozares komandu “Lattelecom Rīgas maratonā” pārstāv rekordliels dalībnieku skaits

Sports
Sargs.lv
maratons, karavīrs, skrējiens
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Vairāk nekā 600 aizsardzības nozares pārstāvju – karavīri, zemessargi un jaunsargi, Aizsardzības ministrijas ierēdņi un darbinieki, kā arī padotības iestāžu darbinieki – skrēja vienotā komandā 28. “Lattelecom Rīgas maratonā”.

Aizsardzības nozares komandā “Lattelecom Rīgas maratonā” pirmo gadu skrien jaunsargi; rekordliels dalībnieku skaits

Kopumā aizsardzības nozares komandu pārstāvēja 192 sievietes un 436 vīrieši. 41 komandas pārstāvis skrēja maratona distanci, 231 – pusmaratonu, 183  - 10 kilometru distanci, savukārt 173 dalībnieki - 6 kilometru distanci. Šogad 50 no aizsardzības nozares komandas dalībniekiem bija jaunsargi no Jaunsardzes 4. un 3.novada jaunsargu vienībām, no kuriem viens skrēja 42 kilometru distanci, seši – 21 kilometru, 24 jaunsargi – 10 kilometru distanci, savukārt 19 jaunsargi devās 6 kilometru distancē. Īpaši aktīvi skrējienā piedalījās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri. Piemēram, dažādās skrējiena distancēs piedalījās vairāk nekā 120 Spānijas karavīru.    

Aizsardzības nozares apakškomanda 42 kilometru distancē Komandu kausā jaukto komandu konkurencē (divas sievietes; divi vīrieši) izcīnīja 2.vietu. Komandu pārstāvēja dalībnieki no Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba, Zemessardzes un ASV bruņoto spēku karavīrs, kurš Latvijā dien operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros. 

20. maijā “Lattelecom Rīgas maratonu” atbalstīja Zemessardzes orķestris, kas gādāja par muzikālo noformējumu, un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, kas nodrošināja dzirdināšanas punktu.

Zemessardzes orķestris muzikāli atbalstīja arī “Rimi Bērnu dienas ģimeņu skrējienu” dalībniekus pie Brīvības pieminekļa, kas norisinājās 19. maijā.

Aizsardzības nozares pārstāvju krekliņus, godinot valsts simtgadi, rotāja “Latvija 100” logo, kā arī sauklis “Esi viens no mums!”, ar kuru jau vairākus gadus aizsardzības nozare aicina sabiedrību stāties Zemessardzē, profesionālajā dienestā vai Jaunsardzē. Uz krekliņa attēlotais karavīrs un valsts kontūra simbolizē Latvijas aizsardzību, tās spēku un gribu.

Aizsardzības nozares komandas piedalīšanās Rīgas maratonā kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Maratona dalībnieku skaits strauji pieauga 2014. gadā, kad aizsardzības nozares pārstāvji apvienojās komandā, lai atzīmētu Latvijas desmitgadi NATO.

Dalies ar šo ziņu