Atvērto durvju diena Nacionālajā aizsardzības akadēmijā – iepazīsti virsnieka profesiju

NBS
Sargs.lv
187C51CDB71A4045979D81822F61B41D.jpg

Nacionālie bruņotie spēki aicina jauniešus ar vidējo un augstāko izglītību izvēlēties militāro karjeru un bez maksas studēt Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai apgūtu virsnieka profesiju, kas garantēs prestižu un sociāli nodrošinātu darbu vismaz turpmākos 20 dzīves gadus, un ar izvēlēto profesiju 3. maijā klātienē iepazīties akadēmijas Atvērto durvju dienā.

Atvērto durvju diena Nacionālajā aizsardzības akadēmijā – tava iespēja iepazīt virsnieka profesiju klātienē

Uz to aicināti arī augstāko izglītību ieguvušie ārsti, juristi un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju eksperti, kuri vēlas izvēlēties militāro karjeru virsnieka speciālista profesijā, lai klātienē iepazītos ar karjerai nepieciešamā apmācības kursa  - “Virsnieka speciālista pamatkurss” – norisi.

Akadēmijas durvis Rīgā, Ezermalas ielā 8B, topošajiem kadetiem būs atvērtas jau no plkst.10:30.

Atvērto durvju dienā ikviens interesents varēs iegūt informāciju par studiju iespējām valstī vienīgajā augstākās militārās izglītības mācību iestādē. Interesenti varēs aktīvi piedalīties un kadetu vadībā praktiski darboties speciāli sagatavotos apskates laukumos. Vairākas bruņoto spēku vienības demonstrēs ekipējumu un informēs par dienestu bruņotajos spēkos. Paredzēti arī vienību paraugdemonstrējumi, bet dienas izskaņā varēs baudīt bezmaksas pusdienas lauka virtuvē.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas īsteno akreditēto studiju virzienu “Militārā aizsardzība”, lai sagatavotu profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu – virsniekus - valsts aizsardzības nozarei.

Virsnieks ir viena no trijām (kareivis, instruktors, virsnieks) bruņoto spēku karavīru profesijām. Virsnieki nodrošina militāro vienību un apakšvienību vadību. Virsnieki plāno, nodrošina, kontrolē un vada militāro uzdevumu izpildi un atbild par padotajiem visu līmeņu vienībās. Savukārt virsnieks speciālists ir virsnieks, kuram ir akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība jurista, psihologa, ārsta, IT un komunikāciju tehnoloģiju, teologa un diriģenta  specialitātē un kurš apguvis virsnieka speciālista pamatkursu aizsardzības akadēmijā.

Ar akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām un kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties akadēmijas tīmekļvietnē www.naa.mil.lv, bet ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu – bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā „Rekrutēšana”, neskaidrību gadījumā rakstot uz Rekrutēšanas un atlases centra elektronisko pasta adresi rekrutesana@mil.lv vai zvanot pa tālruni 67137137.

2018./2019. studiju gadā aizsardzības akadēmijā uzņems 120 kadetus.  Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām jau ir sākusies un notiks līdz pat 31. jūlijam.

Iestājoties aizsardzības akadēmijā, kadetus sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī vairākas priekšrocības, kādas nav citās mācību iestādēs: studijas ir bez maksas – tās tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem; studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē un kadetiem tiek nodrošinātas karavīra sociālās garantijas. Kadetiem maksā karavīra algu (stipendiju), sākot ar 850 eiro pēc nodokļu nomaksas. Kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu. Akadēmijā ir pieejama bibliotēka ar plašu militārās un vispārizglītojošās literatūras un periodikas klāstu dažādās valodās, dažādas datu bāzes un bezmaksas interneta pieslēgums.

Pēc akadēmijas absolvēšanas visiem virsniekiem ir nodrošināta dienesta vieta bruņoto spēku vienībās. Dienējot bruņotajos spēkos, virsnieks iegūst stabilitāti, turpmāku bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsmi, konkurētspējīgu atalgojumu un plašas sociālās garantijas.

Dalies ar šo ziņu