Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra atklās valsts simtgadei veltītu izstādi

Kultūra
Sargs.lv
izstāde
Foto: Latvijas Kara muzejs

1. martā plkst. 15.00 Latvijas Kara muzejā tiks atklāta Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras Latvijas simtgadei veltītā izstāde “Latvijas novadu skaistākās ainavas un kultūrvēsturiskie objekti kartēs”.latv

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra atklās valsts simtgadei veltītu izstādi

Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt ainavisko vērtību atveidojumu kartogrāfiskajā materiālā un ģeotelpiskajos datos, kurus, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, ikdienā vāc, apkopo un datu bāzēs uzkrāj aģentūras speciālisti.

Izstādē aplūkojami dažādi eksponāti, piemēram, virsmas digitālajā modelī atklāti senās gravīrās redzamie Kokneses pils vēsturiskie nocietinājumi, kas dabā vairs nav pamanāmi. Savukārt ortofoto karšu materiālos vai iepriekš minētajos virsmas digitālā modeļa datos varēs vērot Rundāles pils ansambli un krāšņo parku.

Izstāde Latvijas Kara muzejā apskatāma līdz 24. aprīlim.

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra ir vadošā iestāde valsts politikas īstenošanā ģeodēzijas, kartogrāfijas un ģeotelpiskās informācijas jomā. Tās galvenie uzdevumi ir ģeodēziskās atskaites sistēmas izveides uzraudzība un koordinēšana, kā arī globālās pozicionēšanas bāzes staciju sistēmas izveide un uzturēšana.

Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra uzmēra valsts robežu, iegūst, sagatavo un atjaunina ģeotelpiskās informācijas pamatdatus – ortofoto kartes, topogrāfiskās kartes un vietvārdu datu bāzi civilām un militārām vajadzībām.

Dalies ar šo ziņu