Eiropas čempionāta kamaniņu sportā laikā varēs apskatīt militāro tehniku un ekipējumu

Tehnika un ekipējums
Sargs,lv
tehnika
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

27. un 28. janvārī Siguldā, Eiropas čempionāta kamaniņu sportā laikā būs iespēja tikties ar Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem, kā arī apskatīt militāro tehniku un ekipējumu.

Eiropas čempionāta kamaniņu sportā laikā varēs apskatīt militāro tehniku un ekipējumu

Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri demonstrēs militāro tehniku, savukārt NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīri no Kanādas, Albānijas, Slovēnijas, Itālijas, Spānijas un Polijas iepazīstinās klātesošos ar savu ekipējumu.

Jau ziņots, ka 2016. gada NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm.

Savukārt pērn, 19. jūnijā, Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

Latvijas valsts simtgades pasākumu ietvaros Eiropas čempionātā Siguldā piedalīsies vairāk nekā 25 pasaules valstu atlēti. Sacensību viesiem un apmeklētājiem tiks piedāvāta plaša kultūras programma.

Dalies ar šo ziņu