Latvijas un ASV karavīri piedalās labdarības projektā “Dzeguzīte”

Sabiedrība
Sargs.lv
A180D7671D5F404C9F49276401709520.jpg

Gaisa spēku, Nodrošinājuma pavēlniecības 2. Reģionālā nodrošinājuma centra un Aviācijas bāzē Lielvārdē izvietotie ASV 1. Gaisa kavalērijas brigādes karavīri Ziemassvētkos sveica bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus ģimenes atbalsta centrā “Dzeguzīte”, Iršos, Kokneses novadā.

Latvijas un ASV karavīri piedalās labdarības projektā “Dzeguzīte”

Bērni saņēma karavīru kopīgi sarūpētās Ziemassvētku dāvanas, saldumus, ziemas apģērbu un ziemas apavus. Bērni bija centušies un sagatavojuši sirsnīgus muzikālus un deju priekšnesumus un dāvanas karavīriem, personāls bija sarūpējis garšīgas pusdienas, pēc kurām kopīgi tika izsaiņotas dāvanas, notika rotaļāšanās un sirsnīgas sarunas, bērniem bija iespēja pielaikot Latvijas un ASV lidotāju un glābēju ekipējumu.

Labdarības projekts “Dzeguzīte” tika uzsākts 24.novembrī, kad notika karavīru pirmais iepazīšanās brauciens uz ģimenes atbalsta centru “Dzeguzīte” un tikšanās ar personālu un bērniem, lai apzinātu, kādu palīdzību ir nepieciešams sniegt. Vizītes laikā tika noskaidrots, ka “Dzeguzītē” ir nepieciešams uzstādīt apziņošanas sistēmu, kura ir svarīga ne tikai bīstamu situāciju gadījumos, lai sniegtu balss paziņojumus ēkā, bet arī, lai vakaros tur skanētu pašu ierunātas meditatīvas pasakas, melodijas, jo visiem bērniem, sakarā ar izņemšanu no ģimenes vai ģimenes zaudējumu, ir bijusi traumatiska pieredze. Uz Gaisa spēku karavīru lūgumu palīdzēt atsaucās SIA “Citrus Solutions”, kurš piegādās visus balss apziņošanas sistēmas izbūvei nepieciešamos materiālus, veiks šīs sistēmas izbūvi un nodrošinās garantijas remontu.

Pats būtiskākais Lielvārdes garnizona vienību labdarības projektā “Dzeguzīte” ir bērniem pavadīt laiku kopā ar karavīriem, galvenokārt, koncentrējoties uz sportiskām, militārām un patriotismu audzinošām aktivitātēm, kuras ir plānots organizēt reizi divos mēnešos.

Jau 15.janvārī tiek organizēts brauciens “Dzeguzīte” jauniešiem uz lāzerpeintbolu “Laserdog”, kuru pēc Gaisa spēku karavīru lūguma atbalsta SIA “Skats No Augšas”.

Ģimenes atbalsta centrā “Dzeguzītē” ir nepieciešams veikt arī vienas telpas kapitālo remontu, lai varētu izveidot bērnu rokdarbu izstāžu istabu. Pašreiz tiek uzrunātas būvkompānijas ar lūgumu palīdzēt, jo projekta aptuvenās izmaksas ir 1500 EUR, kas pārsniedz karavīru kopīgi saziedotos līdzekļus, kuri ir 863,13 EUR.

Dalies ar šo ziņu