Aizsardzības nozares vadība piedalīsies akcijas “Atceries savējos!” atklāšanā

NBS
Sargs.lv
Atceries savējos
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

10. novembrī pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa notiks Lāčplēša dienai un akcijas “Atceries savējos!” atklāšanai veltīts pasākums, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku vadība.

Aizsardzības nozares vadība piedalīsies akcijas “Atceries savējos!” atklāšanā

Akciju “Atceries savējos!” organizē Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “Namejs”, kura valdes priekšsēdētājs atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube pasākuma dalībniekus informēs par akcijas mērķi un uzdevumiem, kā arī pasniegs pirmās piemiņas nozīmītes ar Nameja gredzenu to veidotājiem un O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas skolēniem, kuri iesaistījās ziedojumu kastīšu izgatavošanā un ziedojumu vākšanā.

Piemiņas nozīmītes ikviens varēs iegādāties par ziedojumiem, kas kļūs par vienu no ziedojumu vākšanas veidiem. Tās būs pieejamas 11. un 18. novembra svētkiem veltīto pasākumu norises vietās.

“Tā Latvijā ir jauna ilgtermiņa akcija, un tās pirmais solis ir ziedojumu vākšana  bojā gājušo karavīru bērnu, ģimeņu, starptautisko operāciju un visu veterānu sociālajam atbalstam. Apmeklējot gandrīz visas bojā gājušo karavīru ģimenes un tiekoties ar veterāniem un veterānu organizācijām, jau ir apzinātas pirmās nepieciešamības. Akcijas vadmotīvs ir “Atceries savējos!”, un tas ir visu Latvijas sabiedrību vienojošs aicinājums, jo Irākā un Afganistānā ir krituši karavīri gan no latviešu, gan no krievu valodā runājošām ģimenēm”, norāda valdes priekšsēdētājs Raimonds Graube, kurš fonda vārdā kā pirmo auditoriju ziedojumu vākšanā jau ir uzrunājis bruņoto spēku karavīrus, zemessargus un darbiniekus.

O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas un Valsts aizsardzības un patriotisma fonda “Namejs” rīkotajā pasākumā piedalīsies arī vairāki simti skolēnu, skolotāji un fonda pārstāvji, bet par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies Rīgas 6. vidusskolas orķestris.

Fonda “Namejs” mērķis ir veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā, godināt starptautiskās operācijās cietušo karavīru piemiņu un atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku attīstību un to uzdevumu izpildi valsts aizsardzībā.

Atsaucoties bijušā aizsardzības ministra, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa aicinājumam, biedrība „Latvijas ģenerāļu klubs” 2015. gada 21. jūlijā izveidoja nodibinājumu “Valsts aizsardzības un patriotisma fonds „Namejs””. Tā mērķis ir veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā, uzturēt starptautiskajās operācijās cietušo karavīru piemiņu un atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku attīstību un to uzdevumu izpildi valsts aizsardzībā. Nodibinājuma darbība ir vērsta iniciatīvas rosināšanai un sabiedrības iesaistīšanai pilsoniskās un militāri patriotiskās audzināšanas pasākumos. Savukārt tā uzmanības lokā būs jauniešu militāri patriotiskās un ētiskās audzināšanas uzdevumi, kā arī karavīru piemiņas saglabāšanai veltītu projektu īstenošana. Fondā darbojas bijušie Nacionālo bruņoto spēku komandieri – valdes priekšsēdētājs Raimonds Graube, valdes locekļi Juris Dalbiņš un Dainis Turlais, kā arī sabiedrībā zināmas personas - Jānis Kažociņš, uzņēmējs Juris Binde un akadēmiskās zinātnes pārstāvis Ojārs Spārītis. Goda padomes priekšsēdētāja ir bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Atceries savējos un ziedo viņu atbalstam!

Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “Namejs”
Reģ. nr. 40008240249
Konta nr. LV45HABA0551040447334

Paldies!

Dalies ar šo ziņu