Aizsardzības nozares vadība piedalīsies Latvijas Kara muzeja Aktivitāšu centra atklāšanā

Latvijā
75249313304044D59AD459CFD753218F.jpg

Aizsardzības nozares vadība piedalīsies Latvijas Kara muzeja Aktivitāšu centra atklāšanā

10. novembrī, plkst. 11.00, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku vadība piedalīsies Latvijas Kara muzeja Aktivitāšu centra svinīgajā atklāšanā.

Latvijas Kara muzeja Aktivitāšu centrā bērni un jaunieši izzinošu spēļu veidā varēs iegūt zināšanas par Latvijas valsts un armijas vēsturi. Vienlaikus Aktivitāšu centrs būs mūsdienīga un viegli pielāgojama zināšanu iegūšanas vide dažāda vecuma auditorijām, un tajā paredzēts rīkot arī mūžizglītības un kultūras pasākumus pieaugušajiem.

Pēc Aktivitāšu centra atklāšanas aizsardzības nozares vadība kopā ar skolēniem piedalīsies akcijā “Uzdāvini lentīti”, lokot sarkanbaltsarkanās lentītes.

Akciju “Uzdāvini lentīti” rīko Aizsardzības ministrija un Latvijas Kara muzejs, un tās laikā ikviens ir aicināts salocīt sarkanbaltsarkano lentīti sev, saviem tuviniekiem, kā arī, lai to kādam uzdāvinātu. Akcija Latvijas Kara muzejā norisinās no 6. līdz 11. novembrim.

Šogad akcijā “Uzdāvini lentīti” iesaistās ne tikai tūkstošiem skolēnu, bet arī bērnu namu un pansionātu iemītnieki, kuri gan saņem, gan dāvina lentītes.

Akcijas dalībnieki aicināti iemūžināt lentīšu locīšanu un dāvināšanu fotogrāfijās vai video, lai dalītos ar tiem sociālajos tīklos ar mirkļbirku #uzdavinilentiti un kopīgi vairotu svētku noskaņu.

10. un 11. novembrī no plkst. 10.00 līdz 22.00 Latvijas Kara muzejā un laukumā pie Pulvertorņa būs skatāma arī Latvijas un sabiedroto militārās tehnikas un ekipējuma izstāde, kā arī varēs uzzināt par dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos.

11. novembrī, Lāčplēša dienā, no plkst. 17.00 līdz 21.00, laukumā pie Pulvertorņa notiks koncerts, kurā piedalīsies Zemessardzes koris “Stars”, Saldus akordeonistu ansamblis, kapella “Luste”, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas koris un Juris Kulakovs, grupa “Sus Dungo” un grupa “The Sudden Light”.

Lāčplēša dienu gaidot, Aizsardzības ministrija jau tradicionāli aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11. novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku.

Dalies ar šo ziņu