Aizsardzības ministrija un Latvijas Kara muzejs atklāj akciju “Uzdāvini lentīti”

Sabiedrība
Sargs.lv
20049D1D946A40068E2F452B9ABD7695.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

6. novembrī atklāta Aizsardzības ministrijas un Latvijas Kara muzeja organizētā akcija “Uzdāvini lentīti”, kuras laikā ikviens ir aicināts salocīt sarkanbaltsarkano lentīti un to kādam uzdāvināt, kopīgi vairojot svētku noskaņu.

Aizsardzības ministrija un Latvijas Kara muzejs atklāj akciju “Uzdāvini lentīti”

Aizsardzības ministrija rosina akcijas dalībniekus iemūžināt lentīšu locīšanu un dāvināšanu fotogrāfijās vai video, lai dalītos ar tiem sociālajos tīklos ar mirkļbirku #uzdavinilentiti.

Pirmās lentītes Kara muzejā šodien salocīja Oskara Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolas skolnieki, un tās tika nodotas Latvijas Samariešu apvienībai, kas lentītes dāvinās savā aprūpē esošajiem senioriem.

Akcijā “Uzdāvini lentīti” iesaistīsies ne tikai tūkstošiem skolēnu, bet arī bērnu namu un pansionātu iemītnieki, kuri gan saņems, gan dāvinās lentītes, un lentīšu locīšana notiks gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra (RPBJC) struktūrvienības “Apīte” iemītnieki šogad salocījuši lentītes Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai.

RPBJC struktūrvienība “Vita” dāvinās lentītes Rīgas 2. slimnīcai, bet RPBJC struktūrvienības “Krīzes centrs” un “Pārdaugava” dāvinās lentītes Rīgas Dzemdību namam.

RPBJC struktūrvienība “Imanta” audzēkņi ir salocījuši lentītes Valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” iemītniekiem, bet pansionāts “Liepa” dāvinās lentītes Rīgas Stradiņa slimnīcai.

Savukārt valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāles “Kalnciems” bērni dāvinās lentītes pansionātam “Mežciems”.

Tāpat akcijā “Uzdāvini lentīti” aktīvi iesaistīsies zemessargi un jaunsargi no visas Latvijas.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes zemessargi lentītes locīs un dāvinās bērnu namam Elejā, 15. vidusskolai Liepājā, Ventspils skolām un augstskolai, Saldus tehnikumam. Tāpat lentītes tiks dalītas Kuldīgas pilsētas laukumā un Dobelē.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes zemessargi lentītes locīs un dalīs Aizkraukles slimnīcā, Skrīveru, Pļaviņu un Neretas Sociālās aprūpes centros, Latgales Kultūrvēstures muzejā, lāpu gājiena laikā Rēzeknē, Alūksnes slimnīcā un sociālajā dienestā, Apes sociālajā dienestā, sociālās aprūpes centrā “Trapene” un bērnu sociālās aprūpes centrā “Gaujienā”, Balvu slimnīcā, Krustpils, Variešu un Kūku pamatskolās, Salas, Atašienes, Aglonas un Dagdas vidusskolās, Jēkabpils 3. vidusskolā, Jēkabpils agro biznesa koledžā, Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, Daugavpils un Ilūkstes sociālajā dienestā, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kā arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Savukārt Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē lentītes tiks locītas jauniešu centrā “Vinda” Valmierā, Mazsalacā, Naukšēnos, Valkā, Smiltenē, Ogrē, Babītes vidusskolā, Skultes pirmsskolas izglītības iestādē "Aģupīte", Limbažu pilsētas 2. pirmsskolas izglītības iestādē "Kāpēcītis", Umurgas pagasta pirmsskolas izglītības iestādē "Zīļuks", Limbažu pilsētas 1. pirmsskolas izglītības iestādē "Buratīno", Limbažu pilsētas 3. pirmsskolas izglītības iestādē "Spārīte", Vidrižu pamatskolā, Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolā, Umurgas pamatskolā, Lādezera pamatskolā, Katvaru internātpamatskolā, Limbažu sākumskolā, Limbažu novada ģimnāzijā, un Stopiņu vidusskolā.

11. novembrī jaunsargi sarkanbaltsarkanās lentītes dalīs militārās parādes laikā pie Brīvības pieminekļa un vakarā pie Latvijas Kara muzeja.

Arī šogad Aizsardzības ministrija sarūpējusi vairāk nekā 10 kilometrus jeb 71 000 lentīšu, kuras tiks locītas gan Rīgā, gan reģionos.

Laika posmā no 2010. līdz 2016. gadam Aizsardzības ministrijas rosinātajā iniciatīvā kopīgi salocīti jau 62 kilometri jeb aptuveni 436 000 lentīšu.

Aizsardzības ministrija atgādina, ka lentīte tiek locīta “V” burta veidā ar asajiem stūriem iekšpusē, veidojot stilizētu skaitli “11” (11.novembris – 11. datums 11. mēnesis) un simbolizējot starptautiski pieņemto uzvaras simbolu Victory (V), jo novembrī tiek atzīmēta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku.

Dalies ar šo ziņu