Atvaļināts brigādes ģenerālis no ASV viesojas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā

NBS
Sargs.lv
03C8C75220534327B188C0FEA7D3248D.jpg

11. oktobrī Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ar interaktīvu prezentāciju “Kaujas vadība” viesojās latviešu izcelsmes atvaļināts brigādes ģenerālis Rūdolfs F. Pēkšēns no ASV gaisa spēkiem.

Atvaļināts brigādes ģenerālis no ASV viesojas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā

Pieredzējis pilots un komandieris, kurš veicis vairāk nekā 3900 lidojumu stundu, no tām 600 bijušas - kaujas operācijās pār Vjetnamu un Irāku.  Brigādes ģenerālis R. F. Pēkšēns ir vienīgais ASV gaisa spēku virsnieks, kas kaujās lidojis gan ar iznīcinātāju, gan bumbvedēju, gan izlūklidmašīnu. Savā 29 gadus ilgajā karjerā komandējis četrās gaisa spēku bāzēs Vācijā un Mičiganā, ASV un, pēc dienesta gaisa spēkos, 15 gadus darbojies ASV aizsardzības industrijā.

Šobrīd R. F. Pēkšēns dzīvo ASV un aktīvi ceļo, pasniedzot lekcijas par līderību gan militāriem, gan civilajiem studentiem. Pavisam nesen ar lekciju viesojies pasaulslavenajā Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā un, par lielu pagodinājumu, ieradies Latvijā, nolasīt lekciju par kaujas vadību arī Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.  Brigādes ģenerālis ar motivējošu uzstāšanos pievērsa uzmanību tam, cik svarīgas ir paša līdera personiskās īpašības un izaugsme, lai vadītu lielas ierindas uz veiksmīgu rezultātu. Īpaši tika izcelta atšķirība starp izaicinājumiem miera apstākļos un kara laikā, kad jāmotivē pakļautie, kas nonākuši bīstamā situācijā. Uz vieslekciju bija ieradušies pilna ģen. Klinsona zāle interesentu. Šī bija viena no vairākām Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas organizētajām lekcijām ciklā par līderību, kuru apmeklēja daudzi interesenti.

Dalies ar šo ziņu