Pirmo reizi notiks Nacionālo bruņoto spēku mobilizācijas mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
mācības
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Septembrī un oktobrī notiks Nacionālo bruņoto spēku “Mobilizācijas mācības 2017”, kuru mērķis ir pārbaudīt procedūras un normatīvajos aktos noteikto mehānismu efektivitāti.

Pirmo reizi notiks Nacionālo bruņoto spēku mobilizācijas mācības

Mācību ietvaros paredzēts sagatavot, izsniegt un izpildīt mobilizācijas pieprasījumus juridiskām personām, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu Nacionālo bruņoto spēku mācību uzdevumu izpildei.

Mācību laikā tiks pilnveidotas Nacionālo bruņoto spēku personāla, mobilizācijas resursu plānošanā iesaistīto Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras pārstāvju un mācībās iesaistīto komersantu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas mobilizācijas pieprasījumu plānošanā, izsniegšanā un izpildē.

Mācības vada Aizsardzības ministrija un tajās ir iesaistīts Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs, Zemessardze un Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

“Mobilizācijas mācības 2017” tiek integrētas iepriekšplānotajās mācībās un mācību ietvaros tiks veikta starptautisko militāro mācību “Detonators 2017” un “Sudraba bulta 2017” uzdevumu izpildei papildu nepieciešamo autotransporta un traktortehnikas vienību pieprasīšanas un saņemšanas procedūru teorētiskā un praktiskā izspēle izmantojot mobilizācijas pieprasījumus.

15. septembrī Mobilizācijas mācību ietvaros tiks izsniegts mobilizācijas pieprasījums mācību “Detonators 2017” dalībnieku pārvadāšanai maršrutā Lielvārde – Cekule.

Šādas mobilizācijas mācības Latvijā tiek organizētas pirmo reizi.

Starptautiskās militārās mācības “Detonators 2017” notiek no 11. līdz 24.septembrim, Cekulē, bet starptautiskās militārās mācības “Sudraba bulta 2017” notiks š.g. oktobrī.

Dalies ar šo ziņu