Aizsardzības ministrs un Spānijas valdības delegācija apmeklē Ādažu bāzi

Latvijā
Sargs.lv
Spānija, ādaži
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

18. jūlijā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis kopā ar Spānijas premjerministru Marjano Rahoju (Mariano Rajoy Brey) un Spānijas aizsardzības ministri Mariju Doloresu de Kospedalu Garsiju (María Dolores de Cospedal García) apmeklēja Ādažu bāzi, kur tikās ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas  Spānijas kontingenta karavīriem. 

Aizsardzības ministrs un Spānijas valdības delegācija apmeklē Ādažu bāzi

Spānijas premjerministrs un aizsardzības ministre ar karavīriem pārrunāja dienesta gaitu Latvijā un iepazinās ar Ādažu bāzes infrastruktūru.  
 
Spānijas valdības delegācija uzturējās Latvijā vienas dienas darba vizītē, kuras laikā arī tikās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un apsprieda jautājumus, kas saistīti ar drošību, situāciju Eiropā, kā arī abu valstu attiecības.
 
Tikšanās laikā abas puses atzinīgi novērtēja faktu, ka Spānija ir viena no dalībvalstīm, kuras karavīri veido Ādažos izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.
 
Dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā pilda vairāk nekā 300 Spānijas karavīru no mehanizētās kājnieku rotas. Spānija Latvijā izvietojusi arī  bruņoto spēku tehniku, tai skaitā tankus “Leopard”, kājnieku kaujas mašīnas “Pizarro”, atbalsta tehniku, kā arī inženieru un loģistikas tehniku.
 
NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.
 
Pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

 

Dalies ar šo ziņu