10. jūlijā – Latvijas armijas dzimšanas dienā – pasveicini karavīru!

NBS
Sargs.lv
karavīri, armija
Foto: Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

10. jūlijā Latvijas armija atzīmēs 98. dzimšanas dienu. Aizsardzības ministrija aicina ikvienu valsts iedzīvotāju piedalīties armijas dibināšanas gadadienai veltītajā akcijā „Pasveicini karavīru!”.

10.jūlijā – Latvijas armijas dzimšanas dienā – pasveicini karavīru!

“Būt Latvijas armijas karavīram ir augstākā atbildības pakāpe par savu valsti, tās neatkarību un brīvību. Esmu patiesi lepns par mūsu karavīriem, par viņu profesionalitāti, pašaizliedzību un patriotismu. Paldies ikvienam, kurš izvēlējies karavīra dzīvi, kas ir viena no grūtākajām, bet arī viena no cienījamākajām  profesijām pasaulē. Aicinu ikvienu 10. jūlijā pateikties karavīriem!” uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

“98. dzimšanas diena ir īpaši zīmīga Latvijas armijai, jo pirmo reizi mēs varam lepoties ar savu bruņutehniku un rēķināties ar vērienīgu sabiedroto spēku klātbūtni Latvijā. Plecu pie pleca esam apliecinājuši spēju profesionāli veikt valstiski un starptautiski svarīgus uzdevumus kopā ar sabiedroto spēku un partnervalstu karavīriem. Esmu pārliecināts, ka ar šīm spējām esam gatavi stāties pretī jebkuram drošības izaicinājumam. Pasaulē ir daudzas tautas, kurām nav savas valsts. Mums ir, ko sargāt,” sagaidot Latvijas armijas dzimšanas dienu, uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš.

Aizsardzības ministrija aicina - ja Tavs radinieks, draugs, kaimiņš vai cits pazīstams cilvēks ir Nacionālo bruņoto spēku karavīrs vai zemessargs, iepriecini viņu armijas dzimšanas dienā ar sirsnīgu sveicienu. Tie var būt labi vārdi īsziņā, telefona zvans, sociālā tīkla profilā ievietots sveiciens, sen neredzēta cilvēka apciemojums vai jebkurš cits patīkams pārsteigums pēc Tavas izvēles.

Šajā dienā atcerēsimies arī par karavīriem un zemessargiem, kuri ir atvaļinājušies no dienesta!

Sveicienam sociālos tīklos aicinām pievienot tēmturi #pasveicinikaravīru.

Ja nepazīsti nevienu karavīru personīgi, vari apsveikt Latvijas armiju sociālajos tīklos - @Latvijas_armija Twitter, @latvijas-armija draugiem.lv, @latvijas_armija Instagram un @Latvijasarmija Facebook!

Latvijas armija tika izveidota 1919. gada 10. jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi. Dažus mēnešus vēlāk, 1919. gada 11. novembrī, šī jaunizveidotā armija atbrīvoja Rīgu no Bermontiešu karaspēka.

1919. gadā pēc Cēsu kaujām, kad Ziemeļlatvijas brigāde kopā ar igauņiem pilnībā sakāva vācbaltiešu landesvēru un vācu Dzelzsdivīziju, 3. jūlijā tika noslēgts Strazdumuižas pamiers un 6. jūlijā Ziemeļlatvijas brigāde ienāca Rīgā, kur viņus sagaidīja Dienvidnieki. 10. jūlijā tika izdota pavēle Nr.1 Latvijas armijai, ar kuru ģenerālis Dāvids Sīmansons paziņo par savu stāšanos Latvijas armijas virspavēlnieka amatā.

Dalies ar šo ziņu