Aizsardzības ministrs divpusējā sarunā ar Austrijas kolēģi pateicas par veiksmīgi noslēgto līgumu

Nozares politika
Sargs.lv
haubice
Foto: Foto: virsseržants Gatis Indrēvics

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, piedaloties neformālajā Eiropas Savienības aizsardzības ministru sanāksmē Maltā, tikās ar Austrijas aizsardzības ministru Hansu Pēteru Doskocilu (Hans Peter Doskozil), lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību aizsardzības jomā, tostarp nule kā veiksmīgi noslēgtos līgumus par M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmu iegādi, tai skaitā uguns vadības un apmācības platformu iegādi.

Aizsardzības ministrs Bergmanis divpusējā sarunā ar Austrijas kolēģi pateicas par veiksmīgi noslēgtajiem līgumiem

„Mēs augsti novērtējam veiksmīgo sadarbību ar Austriju netiešās uguns atbalsta spēju stiprināšanā. Vēlos izteikt savu pateicību Austrijas aizsardzības ministrijai un Bruņotajiem spēkiem par nenovērtējamo atbalstu un ieguldījumu visā mūsu divpusējās līgumiskās sadarbības attīstībā un Latvijas karavīru apmācībā. Ir pagājis tikai gads, kopš manas vizītes Austrijā un sarunas par pašgājējhaubiču iegādi, kad nu jau varam teikt, ka iecerētais ir paveikts,” sarunā ar Austrijas aizsardzības ministru pauda R. Bergmanis.

Vienlaikus aizsardzības ministrs uzsvēra, ka šāda veiksmīga sadarbība ir drošs pamats arī citiem nākotnes sadarbības plāniem saistībā ar jau iegādātajām pašgājējhaubicēm.

Sarunā ar Austrijas aizsardzības ministru R. Bergmanis pauda pārliecību, ka Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju stiprināšanā noslēgtajam līgumam ar Austriju ir liela nozīme, it īpaši šī brīža ģeopolitisko izaicinājumu laikā, kad divpusējas sadarbības starp Eiropas Savienības valstīm nozīme drošības un aizsardzības stiprināšanā strauji pieaug.

Dalies ar šo ziņu