Aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Zilupi un piedalās jaunsargu solījuma ceremonijā

Jaunsardze
Sargs.lv
C6A05D323CE44665A0206AD6A75B9566.jpg
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

3. februārī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis  reģionālajā vizītē apmeklēja  Zilupes vidusskolu. Aizsardzības ministrs vadīja lekciju Zilupes vidusskolas skolēniem par valsts aizsardzību “Kā mēs sargājam Latviju?”.

Aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Zilupi un piedalās jaunsargu solījuma ceremonijā

Lekcijas laikā skolēni  uzzināja par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, jauno Valsts aizsardzības koncepciju un NATO Varšavas samita lēmumiem, karavīru rūpēm par vides aizsardzību Ādažu poligonā, kā arī aizsardzības nozares aktualitātēm un īstenotajiem projektiem. Ministrs stāstīja skolēniem, ka tā ir viņa pirmā vizīte Zilupē, un viņš ir ļoti patīkami pārsteigts par sakārtoto vidi un lielisko infrastuktūru.

Tāpat ministrs  piedalījās jaunsargu svinīgā solījuma ceremonijā, kuras laikā 15 jaunsargu kandidāti no Zilupes novada deva jaunsarga solījumu un tika uzņemti Jaunsardzē. „Šie jaunie cilvēki ir izdarījuši savu izvēli – jūs vēlaties pilnveidoties, darot ne tikai to, kas ir ierasts ikdienā, skolā, bet arī darbojoties Jaunsardzē. Ne par velti Jaunsardzes  devīze ir „Augsim Latvijai!”, un šinī gadījumā tas nozīmē to, ka jūs esat gatavi kalpot valstij. Nav būtiski, vai jūs izvēlēsieties militāro jomu, kļūstot par karavīru, zemessargu, vai  jums civilā profesija- inženieris, ārsts, ugunsdzēsējs, pedagogs, galvenais, ka jūs būsiet apzinīgi savas valsts pilsoņi.

Prieks dzirdēt, ka daudzi Zilupes vidusskolas absolventi ir atgriezušies skolā jau kā pedagogi. Man jāsaka liels paldies jūsu instruktoram Valērijam Meškovskim, ka viņš ir iedvesmojis tik daudz cilvēkus darboties Jaunsardzē!  Cieniet pedagogus, cieniet instruktoru, sakiet viņiem paldies, jo viņi dalās ar savam zināšanām, ar savu sirds siltumu. 

Paldies, skolēni, par jūsu izvēli kļūt par jaunsargiem, un lai jums izdodas relizēt visu to, ko jūs esat iecerējuši!”  

Zilupes vidusskolā mācās gandrīz 400 skolēni, un kopš 2012.gada skolā instruktora Valērija Meškovska vadība darbojas viena no jaunākajam jaunsargu vienībām. Šobrīd Zilupes jaunsargu vienībā darbojas  96 jaunsargi- Zilupes vidusskolas un Pasienes pamatskolas skolēni. Pateicoties instruktoram V.Meškovskim par viņa sniegumu Jaunsardzes vienības veidošanā, jauniešu motivēšanā un patriotiskajā audzināšanā, Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pasniedza V.Meškovskim Aizsardzības ministra Goda rakstu. 

Zilupes novada Domes priekšēdētaja vietnieks Vitālijs Vaļdens sacīja, ka priecājas, ka Zilupes novadā pirms pieciem gadiem tika uzsākta Jaunsardzes vienības veidošana, kas kļūst arvien kuplāka:”Tas ir pierādījums dzimtenes mīlestībai, uzticībai savai Tēvzemei! Esiet vienmēr stipri, godīgi, esiet īsti savas valsts patrioti, mūsu valsts un novada lepnums!

Jaunuzņemtie jaunsargi Iļja Vasiļonoks un Artjoms Gončars mācās  Pasienes pamatskolas 6.klasē. Skola atrodas 314 kilometru attālumā no Rīgas un pavisam tuvu Krievijas robežai. Iespējams, puikas pirmo reizi redz tik daudz augstu amatpersonu un ir pagalam samulsuši, tomēr nekavējās stāstīt par savu izvēli kļūt par jaunsargiem: „Par Jaunsardzi mēs uzzinājām no draugiem skolā, viņi pastāstīja, ka Jaunsardzē var iemācīties daudzas interesantas lietas, doties pārgājienos, tāpēc nolēmām kļūt par jaunsargiem.”

Dalies ar šo ziņu