Zemessardze organizē 24. starptautisko pārbaudes vingrinājumu „Zemessardzes patruļa 2016”

NBS
Sargs.lv
zemessargi
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 2. līdz 4. septembrim Pļaviņu novadā, Zemessardzes 55. kājnieku bataljona atbildības teritorijā, norisināsies starptautiskais pārbaudes vingrinājums “Zemessardzes patruļa 2016”. 

Zemessardze organizē 24.starptautisko pārbaudes vingrinājumu „Zemessardzes patruļa 2016”

Trīs dienu sacensībās piedalīsies 51 komanda no Zemessardzes, Nacionālo bruņoto spēku vienībām, Jaunsardzes, kā arī viesu komandas no Lietuvas, Dānijas, Zviedrijas.

Sacensību noteikumi nosaka, ka komandai, četru dalībnieku sastāvā, atrodoties nosacītā pretinieka teritorijā, jāveic uzdevumi ar dažādām grūtības pakāpēm 25 – 30 kilometru distancē, kur izvietoti dažādi kontrolpunkti. Vingrinājuma galvenās tēmas kontrolpunktos būs stacionārā kaujas šaušana, nažu mešana, topogrāfija, ieroči, sakari, mīnas, un darbības mīnu laukā, objektu izlūkošana, šķēršļota apvidus, ūdens pārvarēšana.

Sacensības organizē Zemessardzes štābs sadarbībā ar 2. Zemessardzes novadu un Zemessardzes 55. kājnieku bataljonu.

Šo sacensību mērķis ir noteikt zemessargu un karavīru taktisko un fizisko sagatavotību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību militārajā sporta jomā.

Paralēli sacensībām Pļaviņās, Raiņa ielā tiks organizēta arī Nacionālo bruņoto spēku diena, kur būs iespēja aplūkot ekipējumu, ieročus, specializēto ekipējumu, kā arī nogaršot lauka virtuvē gatavotas pusdienas.

Dalies ar šo ziņu