Godina Cēsu kaujās kritušos ar ziedu nolikšanu un kauju rekonstrukciju

Sabiedrība
Sargs.lv
Cēsu kaujas
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

 22.jūnijā, pieminot 1919. gada jūnijā notikušās Cēsu kaujas un tajās kritušos varoņus, Cēsu un Limbažu pilsētā, kā arī Amatas, Pārgaujas un Priekuļu novados notika Cēsu kauju 97. gadadienas atceres pasākumi.

Godina Cēsu kaujās kritušos ar ziedu nolikšanu un kauju rekonstrukciju

Godinot kritušos latviešu un igauņu karavīrus, Nacionālo bruņoto spēku Cēsu un Valmieras garnizona vienību karavīri un zemessargi no Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas, Zemessardzes 27. kājnieku bataljona, Zemessardzes 22. kājnieku bataljona, Cēsu un Limbažu pilsētas un novadu pašvaldību vadība, jaunsargi un iedzīvotāji piedalījās piemiņas pasākumos un nolika ziedus varoņu piemiņas vietās.

Cēsu kauju 97. gadadienas atceres pasākumi noslēdzās Pirtupītes gravā, kur tika izspēlēta biedrības "Latviešu karavīrs" organizētā Cēsu kauju rekonstrukcija, kurā piedalījās arī Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti. Pēc kauju rekonstrukcijas klātesošajiem bija iespēja apskatīt Nacionālo bruņoto spēku tehnikas vienības, kā arī Valsts policijas un Pašvaldības policijas tehniku.

Cēsu kaujas bija svarīgs Latvijas valstiskuma vēstures pagrieziena punkts, kad 1919. gada jūnijā apvienotais latviešu un igauņu karaspēks sakāva vācu landesvēru, kas apdraudēja Baltijas valstu pastāvēšanu.

Dalies ar šo ziņu