NATO Aizsardzības koledžas vecāko virsnieku kurss mācību vizītes ietvaros apmeklē Rīgu

NATO
Sargs.lv
NATO Aizsardzības koledža
Foto: Foto: nato.int

20. jūnijā lekcijas par nacionālās un reģionālās drošības politikas aktualitātēm Latvijas Kara muzejā klausījās NATO Aizsardzības koledžas (NATO Defence College) vecāko virsnieku kursa studenti, kas bija ieradušies koledžas komandiera ģenerālmajora Januša Bojarska vadītā mācību vizītē Rīgā.

NATO Aizsardzības koledžas vecāko virsnieku kurss mācību vizītes ietvaros apmeklē Rīgu

Mācību dienas iesākumā NATO Aizsardzības koledžas studentus uzrunāja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, uzsverot solidaritātes nozīmi NATO sabiedroto vidū pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā.

Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Jānis Bērziņš kursantus iepazīstināja ar drošības situāciju Eiropā. NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktora Jāņa Sārta lekcija bija veltīta aktuālajiem drošības izaicinājumiem informatīvajā telpā. Savukārt Ārlietu ministrijas Drošības politikas direktors Ivars Lasis lekcijā aplūkoja drošības situāciju Baltijas jūras reģionā un gatavošanos NATO Varšavas samitam.

Pirms Latvijas apmeklējuma studenti viesojās Maķedonijā, Dānijā un Norvēģijā, savukārt pēc mācību vizītes Latvijā viņi tālāk devās uz Ukrainu.

Mācību braucieni ir iekļauti vecāko virsnieka kursa akadēmiskajā programmā ar mērķi sniegt studentiem iespēju iegūt informāciju par drošības politiku no tās veidotājiem un sekmēt izpratni par aizsardzības nozares iestāžu un starptautisko organizāciju funkcijām, rīkojot tikšanās ar nacionāla, reģionāla un starptautiska līmeņa lēmumu pieņēmējiem valstīs, kurās viņi strādā.

NATO Aizsardzības koledžas vecāko virsnieka kursa studenti tiek sagatavoti darbam NATO un starptautiskajos štābos.

Dalies ar šo ziņu