Rīgā seminārā “Allied Reach 2016” pulcē NATO komandstruktūru militāros līderus

NATO
Sargs.lv
Allied Reach
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

No 11. līdz 14. aprīlim Rīgā notika NATO seminārs “Allied Reach 2016”, kurā NATO komandstruktūru militārie līderi diskutēja par stratēģiski nozīmīgiem jautājumiem un nākotnes izaicinājumiem starptautiskajai drošībai.

Rīgā seminārā “Allied Reach 2016” pulcē NATO komandstruktūru militāros līderus

“Mums ir jābūt ļoti gandarītiem, ka šāda konference pirmo reizi NATO vēsturē notiek ārpus ASV,” uzsvēra Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. “Šis seminārs notiek mums zīmīgā laikā un vietā, ņemot vārā, ka gatavojamies NATO samitam Varšavā, kā arī riskus, ko redzam pie NATO austrumu robežām. Šis seminārs ir apliecinājums, ka sabiedrotie nopietni uztver izaicinājumus mūsu reģionā.”

NATO seminārā “Allied Reach 2016” piedalījās aptuveni 250 dalībnieki – NATO komandstruktūru militārie līderi un drošības eksperti, tostarp aptuveni 63 NATO ģenerāļi. Semināru apmeklēja arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels (Petr Pavel), NATO Transformācijas pavēlniecības komandieris ģenerālis Denis Mersjē (Denis Mercier), NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Salvatore Farina (Salvatore Farina), Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs (Adrian Bradshaw), kā arī citi NATO augstākie virsnieki.

“Semināra laikā diskutējām par NATO pielāgošanos jaunajai drošības situācijai, nākotnes stratēģijas virzībai, NATO spēju attīstībai, attiecību stiprināšanai ar partnervalstīm, stratēģiskās komunikācijas jautājumiem,” skaidroja Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

“Svarīgais ir vienotas izpratnes sekmēšana par izaicinājumiem alianses austrumos un rietumos. Neskatoties uz to, ka šī alianse ir spēcīgākais militārais spēks pasaulē, tomēr visspēcīgākais tās ierocis ir vienotība un solidaritāte,” uzsvēra ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Semināra “Allied Reach 2016” programma ir tapusi ciešā sadarbībā ar NATO Transformācijas pavēlniecības komandieri, ASV Eiropas spēku komandieri, Starptautisko militāro štābu un NATO Militāro komiteju.  Seminārā gūtie secinājumi tiks izmantoti, lai pielāgotu konceptus, uzlabotu NATO plānošanu, kā arī rastu vērtīgas atziņas, lai NATO vēl efektīvāk varētu stāties pretī nākotnes izaicinājumiem.

NATO seminārs “Allied Reach 2016” norisinās reizi divos gados un tajā piedalās NATO komandstruktūru militārie līderi, lai diskutētu par militāriem un stratēģiskiem jautājumiem.

Dalies ar šo ziņu