Nosaka konkrētu termiņu disciplinārsoda piemērošanai karavīram

Nozares politika
LETA
karavīri
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Ministru kabinets 2. februārī atbalstīja grozījumus Karavīru un zemessargu militārās disciplīnas reglamentā, kas paredz konkrētu termiņu disciplinārsoda piemērošanai karavīram.

Nosaka konkrētu termiņu disciplinārsoda piemērošanai karavīram

Pašreizējā reglamenta redakcija paredz, ka disciplinārsodu karavīram vai zemessargam uzliek, ievērojot administratīvā akta izdošanas termiņu. Karavīra vai zemessarga slimošanas laiku un prombūtnes laiku citu iemeslu dēļ neieskaita disciplinārsoda uzlikšanas laikā.

Piedāvātie grozījumi paredz, ka disciplinārsodu karavīram vai zemessargam uzliek ne vēlāk kā mēneša laikā, kopš komandierim kļuvis zināms par izdarīto pārkāpumu, bet, ja nepieciešama dienesta izmeklēšana, - ne vēlāk kā mēneša laikā, kopš apstiprināts dienesta izmeklēšanas atzinums.

Tāpat grozījumi paredz, ka disciplinārsoda uzlikšanas termiņu var pagarināt Administratīvā procesa likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā. Karavīra vai zemessarga slimošanas laiku un prombūtnes laiku citu iemeslu dēļ neieskaita disciplinārsoda uzlikšanas laikā.

Par militārās disciplīnas pārkāpumiem uzskatāma karavīra vai zemessarga rīcība (darbība vai bezdarbība), kas izdarīta, ar nodomu (tīši) vai aiz neuzmanības pārkāpjot normatīvos aktus, militāros reglamentus, komandiera (priekšnieka) pavēles, rīkojumus vai norādījumus.

Disciplinārsodu karavīrs vai zemessargs var apstrīdēt Aizsardzības ministrijas Apelācijas komisijā. Disciplinārsodu karavīrs vai zemessargs var apstrīdēt mēneša laikā no dienas, kad tas viņam ir paziņots, iesniedzot rakstisku iesniegumu Apelācijas komisijā.

Dalies ar šo ziņu