Latvijai jārēķinās ar Krievijas uzbrūkoša rakstura kaujas spēju attīstīšanu rietumos

Nozares politika
LETA
Garisons
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Latvijai būs jārēķinās ar Krievijas papildu uzbrūkoša rakstura kaujas spēju attīstīšanu Rietumu kara apgabalā, norādīja Aizsardzības ministrija valsts sekretārs Jānis Garisons.

Latvijai jārēķinās ar Krievijas uzbrūkoša rakstura kaujas spēju attīstīšanu rietumos

Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paziņojums par jaunu divīziju izveidi ir saskaņā ar jau iepriekš Krievijas izstrādātajiem plāniem paplašināties Rietumu kara apgabalā. Faktiski tas vēlreiz apliecina Krievijas līdz šim īstenoto spēku būtisku paplašināšanu rietumu virzienā, ar kuras tendencēm Latvijai ir jārēķinās tuvākajā laikā, secina Garisons.

Šobrīd būtisku uzmanību būtu jāpievērš tam, ka paralēli šo divīziju izveidei Krievija sākusi attīstīt arī papildu uzbrūkoša rakstura kaujas spējas Rietumu kara apgabalā, ar kurām Latvijai būs viennozīmīgi jārēķinās. Tādēļ šobrīd Latvijai ir svarīgi turpināt stiprināt Nacionālo bruņoto spēku spējas un panākt, ka Varšavas samitā tiek apstiprināts sabiedroto klātbūtnes ilgtermiņa risinājums, norādīja Garisons.

Jau ziņots, ka Krievijas bruņotie spēki šogad rietumu virzienā izveidos trīs jaunas divīzijas, paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, to nodēvējot par "svarīgu soli".

Kā norādīja Šoigu, ir svarīgi ne tikai izveidot šīs divīzijas, bet arī iekārtot to pastāvīgās dislokācijas vietas - izveidot poligonus, tehnikas glabāšanas vietas un personālsastāva dzīvošanas vietas.

Šoigu arī paziņoja, ka 2016. gadā visos kara apgabalos tiks veiktas ārkārtas kaujas gatavības pārbaudes. Viņš uzsvēra, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta spēku pārvietošanai lielos attālumos.

Kā ziņots, Krievijas jaunajā dokumentā par nacionālās drošības stratēģiju draudu vidū minētas arī Savienotās Valstis un NATO.

Dalies ar šo ziņu