Ziedojot asinis, nākamie karavīri Valsts Asinsdonoru centrā saņems bezmaksas veselības pārbaudi

NBS
Sargs.lv
Asinsdonoru centrs
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

10. decembrī Valsts Asinsdonoru centrs un Nacionālie bruņotie spēki parakstīja sadarbības līgumu, kas dos iespēju kandidātiem dienestam bruņotajos spēkos, brīvprātīgi ziedojot asinis, veikt bezmaksas veselības stāvokļa pārbaudi pirms dienesta uzsākšanas un tā laikā.

Ziedojot asinis, nākamie karavīri Valsts Asinsdonoru centrā saņems bezmaksas veselības pārbaudi

Svinīgā sadarbības līguma parakstīšanā piedalījās centra direktore Iveta Ozoliņa un bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Sadarbības ietvaros nākamajiem karavīriem un zemessargiem, kuri vēlēsies dienēt bruņotajos spēkos, tiks piedāvāts brīvprātīgi nodot asinis, bez maksas nosakot asinsgrupu un rēzus piederību. Tāpat tiks veikti izmeklējumi, nosakot B hepatīta, vīrusa virsmas antigēna, antivielu pret C hepatīta vīrusu, HIV un sifilisa izraisītāju esamību, kuru noteikšana ir obligāta nepieciešamība, stājoties dienestā bruņotajos spēkos.

Tādējādi tiks popularizēta bezatlīdzības asins donoru kustība, kas ne tikai palīdz kādam saslimušajam atgūst veselību un donoram stimulēt asins sastāva atjaunošanos, bet šis sadarbības līgums brīvprātīgi ļaus nākamajiem karavīriem un zemessargiem arī ietaupīt līdzekļus, kas iepriekš bija nepieciešami izmeklējuma veikšanai.

 

Dalies ar šo ziņu