Atzīmējot uzvaru pār Bermonta karaspēku, karavīri un zemessargi sakopj karavīru atdusas vietas

NBS
Sargs.lv
talka
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Arī šogad, turpinot pirms vairākiem gadiem atjaunoto tradīciju, Nacionālie bruņotie spēki rīkoja Brīvības cīņu piemiņas un kritušo karavīru kapu sakopšanas talku.

Atzīmējot uzvaru pār Bermonta karaspēku, karavīri un zemessargi sakopj kauju un karavīru atdusas vietas

Talkā, kas notika no 26. oktobra līdz 6. novembrim, vairāk nekā 1500 karavīru un zemessargu, kā arī viņu ģimenes locekļu sakopa vairāk nekā 70 kauju piemiņas un karavīru atdusas vietas visos Latvijas novados.

2009. gadā, svinot Latvijas armijas 90. gadadienu, tika atjaunota tradīcija karavīriem un zemessargiem piedalīties Brīvības cīņu vietu, 1.un 2. pasaules kara piemiņas vietu un karavīru kapu vietu sakopšanā. Togad talkā piedalījās 1800 karavīru un zemessargu, sakopjot vairāk nekā 40 piemiņas vietu un kapu.

Brīvības cīņu piemiņas vietu un karavīru kapu sakopšanas talkas tradīcija aizsākās 20. gadsimta 30. gados. Tad katrs Latvijas armijas pulks piedalījās tā tuvumā esošo cīņas vietu un kritušo karavīru piemiņas vietu sakopšanā, uzskatot to par goda un cieņas apliecinājumu.

Šajās talkās aktīvi iesaistījās visa sabiedrība - skolēni, jaunieši, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, pilsētu un lauku iedzīvotāji.

Dalies ar šo ziņu