Darbu Naujenes bērnu nama atjaunošanā pabeidz pirmā ASV karavīru maiņa

Sabiedrība
Sargs.lv
Naujene
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

26. jūnijā Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos flotiles admirālis Ingus Vizulis, ASV vēstniecības vadītājas vietniece Konija Flipo un ASV bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā pārstāvji apmeklēja Naujenes bērnu namu, kur pabeigta pirmā renovācijas kārta ēkai, kurā dzīvo bērnu nama pusaudži. Renovāciju veic ASV un Latvijas karavīri.

Darbu Naujenes bērnu nama atjaunošanā pabeidz pirmā ASV karavīru maiņa

Turpinot ASV bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā finansēto civilmilitārās sadarbības projektu Naujenes bērnu namā, 29. jūnijā militāros inženierus no Kanzasas Gaisa spēku Nacionālas gvardes 190. inženieru vienības nomainīja inženieri no Pensilvānijas Nacionālās gvardes.

Inženieri līdzi atveduši arī dāvanas bērnu nama bērniem, kuras pasniedza bērniem savā pirmajā darba dienā Naujenes bērnu namā. Līdzīgas dāvanas drīz atceļos arī pie Medumu internātpamatskolas bērniem. Tās tiks dāvinātas 7. jūlijā.

Tikšanās gaitā Daugavpils novada domē gan ASV vēstniecības pārstāvji, gan Daugavpils novada domes vadība, gan arī paši militārie inženieri ļoti pozitīvi vērtēja šo sadarbību un ir gandarīti, ka tā nesusi tik pozitīvus rezultātus. Pēc viņu domām, noslēdzoties projektam, ieguvēji būs ne tikai bērni, bet arī viņi paši, jo projekta realizācijas gaitā viņiem ir bijusi iespēja komunicēt ar bērniem, iepazīt Latvijas kultūru un tradīcijas, kā arī darba brīvbrīžos veltīt savu laiku dažādām citām aktivitātēm.

Projekts tiek realizēts trijās ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militāro inženieru maiņas kārtās 2015. gada jūnijā un jūlijā.
Inženieru trešā maiņa ieradīsies Naujenē jau 12.jūlijā, savukārt projekta noslēgums un izrenovētā objekta nodošana tiek plānota uz 23. jūliju, kad arī tiks uzstādīts tēlnieka Ivo Folkmaņa veidotais gliemezis.

Finansiālu atbalstu Daugavpils novada domes izvēlētajam civilmilitārās sadarbības projektam ir piešķīrusi ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā. Projekta pamatdarbus veic ASV un Latvijas militārie inženieri, savukārt vietējais uzņēmējs SIA Ditton Būve, kas izvēlēts konkursa kārtībā, nodrošina materiālu piegādi, tehnisko ekspertīzi, kā arī kvalitātes uzraudzību saskaņā ar Latvijas būvnormatīviem.

Projektu iecerēts pabeigt līdz 2015. gada augustam, tā kopējā vērtība ir vairāk nekā 178 tūkstoši ASV dolāru (aptuveni 167 tūkstoši eiro).

 

Dalies ar šo ziņu