Ādažu bāzē pēc trešdienas incidenta apsardze netiks pastiprināta

NBS
BNS
Ādaži
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ādažu bāzē pēc trešdienas incidenta apsardze netiks pastiprināta, sacīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Ādažu bāzē pēc trešdienas incidenta apsardze netiks pastiprināta

"Apsargi strādāja ļoti profesionāli. Pārkāpjot pāri žogam, cilvēki tika aizturēti. Es neredzu tur nekādas problēmas. [Vajadzētu] pievērst mazāk uzmanības tādiem nelieliem incidentiem. Tas nav nekas nozīmīgs, un darbs tika labi izdarīts. [Apsardzi] nav nepieciešams pastiprināt. Apsardze dara savu darbu kā vakar, tā arī šodien," teica bruņoto spēku komandieris.

Arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis uzskata, ka mazāk uzmanības jāpievērš šādiem incidentiem. Dienesti strādā, lai likvidētu tādus pārkāpumus, kā trešdien notika Ādažos, viņš norādīja.

Vienlaikus tā var būt kāda no informācijas kara sastāvdaļām, lai mēģinātu apmelot Nacionālos bruņotos spēkus un NATO, uzskata Vējonis. Viņš uzsvēra, ka ir būtiski, lai notiktu pastāvīga sadarbība ar NATO partneriem.

"Jā, tā varētu būt informatīvā kara sastāvdaļa, iesaistīt cilvēkus, lai mēģinātu apmelot gan Latvijas bruņotos spēkus, gan NATO. Mēs atrodamies informatīvā un hibrīdkara apstākļos. Notiek šāda veida provokācijas un tiek meklēta sadarbība ar NVO, organizācijām un politiķiem visā Eiropā - tie ir hibrīdkara normāli elementi. Ar to mums jārēķinās. Tāpēc arī ir ļoti būtiski, lai notiktu pastāvīga sadarbība ar NATO partneriem un tiktu trenēta arī sadarbība alianses ietvaros," teica ministrs.

Ādažu bāzē trešdien plkst.11.40 apsardze aizturēja nelikumīgi iekļuvušus divus Krievijas pilsoņus, kuriem līdzi bija karogs un skrejlapas angļu valodā. Personas aizturētas Ierindas laukumā netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas pāri bāzes žogam, lai nesankcionēti iekļūtu bāzes teritorijā. Aizturētās personas nodotas tiesībsargājošo iestāžu rīcībā.

Drošības policija uzsākusi kriminālprocesu saistībā ar trešdien notikušo incidentu bruņoto spēku bāzē Ādažos, kur aizturēti divi Krievijas pilsoņus, kuriem līdzi bija karogs un skrejlapas angļu valodā, informēja Drošības policija.

Kriminālprocess sākts saskaņā ar Krimināllikuma 10.nodaļu “Noziegumi pret valsti”.

Dalies ar šo ziņu