Latvijas skolās uzsāk lekciju ciklu „Kā mēs sargāsim Latviju?"

Izglītība
Sargs.lv
3E6AF5F2D9934895AB560878C29834C9.jpg

21. aprīlī Rīgas Kultūru vidusskolā viesojās Aizsardzības ministrijas pārstāve Zane Šime un virsseržants Dainis Ceirulis, uzsākot Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kopīgi organizēto lekciju ciklu Latvijas vidusskolās „Kā mēs sargāsim Latviju?”.

Latvijas skolās uzsāk Aizsardzības ministrijas un NBS organizēto lekciju ciklu „Kā mēs sargāsim Latviju?”

Lekcijas laikā skolēni uzzināja par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, kā arī par drošības situāciju pasaulē un Latvijā, un aizsardzības nozares aktualitātēm.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija sadarbībā ar NBS Latvijas skolās organizē lekciju ciklu „Kā mēs sargāsim Latviju?”. Šī projekta ietvaros Latvijas vidusskolu skolēniem būs iespēja tikties ar aizsardzības nozares civilajiem ekspertiem un NBS karavīriem, kuri iepazīstinās ar valsts aizsardzības un drošības stiprināšanas pasākumiem, veicinot jauniešu izpratni par Latvijas aizsardzību, iedzīvotāju lomu, tiesībām un pienākumiem tās nodrošināšanā. Interesenti varēs uzzināt par iespējām iesaistīties Jaunsardzē, Zemessardzē un uzsākt profesionālo dienestu. Paredzēts, ka vienas lekcijas ilgums būs 40 minūtes.

Lekcijām pieteikušās klases no 93 skolām no visas Latvijas. Ņemot vērā lielo ieinteresētību, visas skolas nebūs iespējams apmeklēt līdz šā mācību gada beigām. Aizsardzības ministrija apkopo skolu pieteikumus un turpinās lekcijas arī nākamā mācību gada laikā, ar skolām individuāli vienojoties par datumu un laiku.

Nākamās lekcijas plānotas 30.aprīlī – Ķeguma komercnovirziena vidusskolā, Ogres 1. vidusskolā, Rīgas Imantas vidusskolā, Rīgas 54.vidusskolā, 5. maijā – Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolā, Pļaviņu novada ģimnāzijā, Pāvilostas vidusskolā, 8. maijā – Zemgales vidusskolā, Jelgavas Valsts ģimnāzijā.

Jau septīto gadu Aizsardzības ministrija sadarbībā ar NBS organizē lekcijas Latvijas skolās. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Lekciju temati tiek izvēlēti atbilstoši aktualitātēm azisardzības jomā. Pērn, 29. martā apritēja 10 gadi, kopš Latvija kļuvusi par pasaulē spēcīgākās militārās alianses – NATO – dalībvalsti, tāpēc aizvadītā gada lekcijās skolās tika diskutēts par Latvijas dalību NATO un kolektīvo azisardzību. Savukārt iepriekšējo gadu laikā uz skolām devās karavīri, kas dienējuši starptautiskajās operācijās, lai dalītos ar gūto pieredzi, kā arī informētu par Latvijas pienesumu starptautiskās drošības stiprināšanā.

Dalies ar šo ziņu