Ādažu bāzi apmeklējuši 500 skolēnu; jau aprīlī skolēnus gaidīs aviācijas bāze Lielvārdē

Sabiedrība
Sargs.lv
atvērto durvju diena Ādažos
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Atvērto durvju dienā Ādažu bāzē apmeklēja gandrīz 500 skolēnu no 18 Latvijas skolām, tostarp arī vairākas jaunsargu vienības, bet jau aprīlī skolēni varēs ielūkoties arī Gaisa spēku aviācijas bāzes ikdienā.

Ādažu bāzi apmeklējuši 500 skolēnu; jau aprīlī skolēnus gaidīs aviācijas bāze Lielvārdē

12. martā Ādažu bāzē notika Atvērto durvju diena, kurā skolēnus iepazīstināja ar karavīru apbruņojumu, kā arī sadzīves apstākļiem. Karavīri skolēniem pastāstīja, kādas bruņoto spēku vienības izvietotas Ādažu bāzē un kādi ir to uzdevumi. Skolēni varēja apskatīt karavīru ieročus un tehniku, piemērīt ekipējumu un paviesoties kazarmās, kā arī uzzināt, kas ir sprādzienbīstami priekšmeti un kā tos atpazīt.

Savukārt 14. martā studentu un studenšu korporāciju pārstāvji, kā arī ikviens cits interesents varēs iepazīties ar zemessargu ikdienu, jo no plkst.10 līdz plkst.16 Atvērto durvju diena notiks Zemessardzes Studentu bataljona izvietojumā Rīgā, Vienības gatvē 56.

Jaunieši, kuri vēlas studēt Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, uz Atvērto durvju dienu šogad tiek aicināti 8.maijā. Tās sākums plānots plkst.11. Plašāka informācija par Atvērto durvju dienas norisi būs pieejama akadēmijas interneta vietnē www.naa.mil.lv.

Šogad pat vairākas reizes skolēnus gaidīs arī Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, kura Atvērto durvju dienu rīkos 23. aprīlī, 14. maijā, 21. maijā, 17. septembrī, 29. oktobrī un 5. novembrī. 

Skolēni klātienē varēs iepazīties ar Pretgaisa aizsardzības diviziona tehniku un ieročiem un Aviācijas eskadriļas helihopteri „Mi-17” un „Mi-2”,  kā arī glābēju ekipējumu un viņu darba specifiku. Tāpat būs apskatāms arī ugunsdzēsības ekipējums un  tehniku, kā arī 2. reģionālā nodrošinājuma tehnika.

Dalies ar šo ziņu