Aizsardzības akadēmija aicina jauniešus laikus pieteikties studijām

NBS
Sargs.lv
Aizsardzības akadēmija
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 340 karavīrus, 85 no viņiem - studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā, lai kļūtu par savas valsts armijas virsniekiem.

Aizsardzības akadēmija aicina jauniešus laikus pieteikties studijām

Aizsardzības akadēmija 2015./2016.studiju gadā studiju programmā „Komandējošā sastāva virsnieks” uzņems  25 kadetus ar jau iegūtu augstāko izglītību bakalaura līmenī, bet programmā „Virsnieka speciālista pamatkurss” plānots uzņemt piecus augstskolu absolventus.

Trijās profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmās akadēmija uzņems 55 kadetus, no kuriem desmit kadeti militāro izglītību varēs iegūt programmā „Gaisa spēku militārā vadība”. Savukārt programmā „Sauszemes spēku militārā vadība” uzņems 30 kadetus, bet programmā „Jūras spēku militārā vadība” - 15 kadetus.

Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām aizsardzības akadēmijā jau ir sākusies, un tā notiks līdz pat 31. jūlijam

Studijām akadēmijā nepieciešama laba fiziskā sagatavotība, labas angļu valodas zināšanas, līdera spējas un militārajam dienestam izvirzītajām prasībām atbilstošs veselības stāvoklis.

Pirms studijām aizsardzības akadēmijā visiem pretendentiem sekmīgi jāapgūst kadeta kandidāta kursa programma, kas ilgst vairākas nedēļas - 13 nedēļas Kājnieku skolā Alūksnē un astoņas nedēļas Instruktoru skolā Cēsis.

23. martā aizsardzības akadēmija rīkos īpašu atlasi jaunsargiem, kuri vēlās sākt studijas aizsardzības akadēmijā.

Šāda atlase notiks jau otro reizi, un tās mērķis ir apzināt motivētus, zinošus un izturīgus jaunsargus – kadetu kandidātus. Tā ilgs vairākas dienas un noslēgsies 27. martā.

Ar studiju iespējām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ikviens interesents pavisam drīz varēs iepazīties 21. starptautiskajā izglītības izstādē „Skola 2015”, ka arī pavasarī – 8. maijā, kad akadēmija rīkos Atvērto durvju diena.

Plašāka informācija par Atvērto durvju dienas norisi būs pieejama akadēmijas interneta vietnē www.naa.mil.lv.

Izstādē „Skola 2015”, kas notiks no 27. februāra līdz 1. martam, virsnieki un kadeti izstādes apmeklētājus informēs par militārās karjeras iespējām bruņotajos spēkos, izglītības iespējām akadēmijā, studiju programmām un kadetu dzīvi.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādos militarizētos konkursos, kā arī iepazīties ar informatīvajiem materiāliem, ekipējumu, ieročiem un nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas aprīkojumu.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā Latvijas augstākā militārā mācību iestāde, kuras uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu Latvijas valsts aizsardzības nozarei.

Studijas ir bez maksas, studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē, kadetiem maksā karavīra algu, uzturdevas kompensāciju, dzīvokļa īres kompensāciju, nodrošina karavīra sociālās garantijas, izmitināšanu dienesta viesnīcā, iespēju izmantot Sporta kluba kompleksu. Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Dalies ar šo ziņu