Ukrainas karavīru bērni priecājas par Ziemassvētku dāvanām no Latvijas

Konfliktu zonas
Sargs.lv
6D34EF7CC27F44A5B7DFF23169B84D1D.jpg

Mikolajevā Ziemassvētki šogad tika svinēti jau 15.decembrī, kad Ukrainas karavīru bērni saņēma Latvijā saziedotās Ziemassvētku dāvanas.

Ukrainas karavīru bērni priecājas par Ziemassvētku dāvanām no Latvijas

Dāvanas bērniem tika pasniegtas garnizona svinīgajā pasākumā, kurā piedalījās Latvijas aizsardzības atašejs Ukrainā  pulkvežleitnants Zigmunds Balodis, kā arī Aizsardzības ministrijas pārstāve Inga Dambe un Nacionālo bruņoto spēku kapelāns Uģis Brūklene, kas bija atveduši saziedotās dāvanas un noderīgas mantas uz Mikolajevu.

„Redzot, cik veiksmīgi norisinājās pirmā akcija ar skolas somu dāvināšanu, izlēmām, ka turpināsim palīdzēt Ukrainas karavīru ģimenēm, un kas var būt labāk kā iepriecināt bērnus!” stāsta pulkvežleitnants Zigmunds Balodis. „Bērnu smiekli un prieks izgaismo pat visgrūtākos brīžus, un arī vecākiem ir daudz vieglāk pārciest smagos apstākļus, ja viņu bērni ir laimīgi. Un šodien tas mums izdevās.”

Arī Ukrainas karavīri atzīst, ka tieši svētku sajūtas šajā Ukrainai smagajā laikā viņiem īpaši pietrūkst, tāpēc šādi pasākumi ir ļoti nozīmīgi. Protams, liels prieks ir redzēt savus bērnus laimīgus.

Karavīru bērni uzstājās Ziemassvētku koncertā, kur dejoja, dziedāja, spēlēja mūzikas instrumentus un skaitīja dzejoļus.

Jūras aviācijas brigādes komandieris pulkvedis Igors Bedzajs stāsta, ka bērni ar sajūsmu zīmējuši zīmējumus un rakstījuši vēstules Ziemassvētku vecītim un viņu vēlēšanās ir piepildījušās. 

Katrīna, piemēram, stāsta, ka vēlējusies skrejriteni, bet tas bijis tikai tāds sapnis, un ne meitene, ne viņas mamma īsti neticēja, ka tas varētu piepildīties. Bet pienāca 15. decembra vakars un Mikolajevā ieradās Ziemassvētku vecītis un Sniegbaltīte ar dāvanām, kuru vidū bija arī ragaviņas Katrīnai.

Pasākumu atspoguļoja arī Ukrainas televīzijas, radio un avīzes, kas bija ieradušās intervēt „Ziemassvētku vecīša palīgus” no Latvijas.  

„Ir liels gandarījums par paveikto,” stāsta Inga Dambe, projekta vadītāja no Aizsardzības ministrijas. „Ar savu atbalstu mēs ne tikai esam sagādājuši svētkus Ukrainas bērniem, bet arī parādījuši viņu vecākiem, ka mēs esam kopā ar viņiem šajā Ukrainas tautai smagajā brīdī. Pats lielākais gandarījums ir dzirdēt vārdu – draugi. Tā latviešus uzrunā Mikolajevā.”

Aizsardzības ministrija saka lielu paldies visiem, kas atbalstīja dāvanu akciju Ukrainas karavīru bērniem. 

Aizsardzības ministrijas un LATO organizētajā Ziemassvētku akcijā dāvanas tika sagādātas 300 karavīru bērniem -rotaļlietas, "Lego" konstruktori un mīkstās mantiņas, sporta ekipējums – bumbas, skrituļslidas, un dažādas lelles visu meiteņu gaumēm – gan „Baby Born”, gan Bārbijas , lelles no Monstru vidusskolas. Tāpat ziedojumu akcijā bērnu ģimenēm tika ziedoti eļļas radiatori, segas un citas noderīgas lietas. 

Aizsardzības ministrijas un LATO akcija norisinājās no 27. oktobra līdz 5. decembrim.

Šā gada martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu. Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes LATO un AM turpināja vasarā aizsākto palīdzības akciju, kurā aicināja ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas ģimenēm to ikdienas rūpju atvieglošanai.

Dalies ar šo ziņu