ASV Aizsardzības sekretāra padomnieks apmeklē Ādažu bāzi un tiekas ar karavīriem

NBS
Sargs.lv
ASV Aizsardzības sekretāra padomnieks
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

30. oktobrī ASV Aizsardzības sekretāra padomnieks starptautiskās drošības jautājumos Dereks Šolē oficiālās vizītes laikā apmeklēja Ādažu bāzi, kur tikās ar Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Mārtiņu Libertu un ASV karavīriem.

ASV Aizsardzības sekretāra padomnieks apmeklē Ādažu bāzi un tiekas ar karavīriem

Pulkvedis Mārtiņš Liberts iepazīstināja D.Šolē ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes uzdevumiem un nākotnes plāniem, un uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar NATO un ASV partneriem.

„Kopš sabiedroto spēku karavīru ierašanos Ādažu bāzē šā gada aprīlī apmācības process kļuvis daudzveidīgāks un saspringtāks. Tomēr svarīgi ir ne tikai treniņi, bet arī savstarpējās sapratnes uzlabošana, tradīciju un kultūras iepazīšana,” šādi pulkvedis M .Liberts raksturoja karavīru ikdienu.

 Savā prezentācija Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris informēja D. Šolē par Latvijas karavīru pieredzi starptautiskajās operācijās, par izaicinājumiem, kas radušies, uzņemot lielu skaitu ārvalstu karavīru militārajā bāzē. Viņš uzsvēra,  ka Ādažu poligons ir lielākais Baltijas valstīs un militārā bāze atrodas blakus poligonam, kas ļauj ekonomēt resursus, kā arī sekmīgi organizēt šeit plaša mēroga militārās mācības.

ASV Aizsardzības sekretāra padomnieks tika iepazīstināts ar gaisa atbalsta kontrolieru (JTAC) apmācību. Pēc tam D.Šolē tikās ar ASV 1. kavalērijas divīzijas karavīriem, iepazinās ar viņu uzdevumiem un sadzīves apstākļiem.

Dereks Šolē ir ASV aizsardzības sekretāra padomnieks starptautiskās drošības stratēģijas, starptautisko drošības organizāciju (tai skaitā NATO), Tuvo Austrumu, Āfrikas un Rietumvalstu jautājumos. Vakar tiekoties ar aizsardzības ministru R.Vējoni ASV Aizsardzības sekretāra padomnieks pauda apņemšanos stiprināt sadarbību, kā arī nodrošināt klātbūtni, izprotot Latvijas bažas par šā brīža drošības situāciju.

Dalies ar šo ziņu