Aizsardzības ministrija paraksta sadarbības līgumu ar AS „Latvijas valsts meži”

Nozares politika
Sargs.lv
līguma parakstīšana
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

16. oktobrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, AS „Latvijas valsts meži” (LVM) prezidents Roberts Strīpnieks un Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra direktors Druvis Kleins parakstīja sadarbības līgumu.

Aizsardzības ministrija paraksta sadarbības līgumu ar AS „Latvijas valsts meži”

Parakstītā vienošanās paredz sekmīgu sadarbību valsts aizsardzības un mežsaimniecības nozares, kā arī jauniešu brīvprātīgās kustības „Jaunsardze” atbalstīšanā un popularizēšanā.

„Paldies sadarbības partneriem. Tikai visām institūcijām sadarbojoties, varam veicināt kopējo drošību,” šādi līguma parakstīšanu un līdzšinējo sadarbību raksturoja ģenerālleitnants R. Graube.

LVM prezidents R. Strīpnieks uzsvēra, ka „šodien ir dokumentēts apstiprinājums jau iepriekšējai sadarbībai. Jau vēsturiski mežiem bijusi izšķiroša nozīme”.

Valsts iedzīvotāju interesēs ir dzīvot drošā valstī, kur valsts aizsardzības stiprināšanā ir gatavi iesaistīties jaunieši – jaunsargi.

Sadarbības līgums starp Aizsardzības ministriju un AS „Latvijas valsts meži” paredz kopējos sadarbības mērķus: valsts aizsardzības stiprināšana un jauniešu piesaiste bruņotajiem spēkiem, LVM valdījumā esošo īpašumu izmantošana jauniešu ieinteresēšanai par valsts aizsardzību un mežsaimniecību, kopīga valsts aizsardzības un mežsaimniecības nozares popularizēšana, jaunatnes zināšanu par mežu un par izdzīvošanu mežā uzlabošana, kā arī sabiedrības izpratnes par koksni kā atjaunojamu materiālu un enerģijas avotu, tīru vidi un meža nepiemēslošanu veidošana.

Dalies ar šo ziņu